Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2021 - #110
Anar a dalt

Monogràfic

Context territorial de les emergències

La ciutadania ha de conèixer per quins riscos està afectada pel fet de viure en un territori o un altre. Com a ciutadans cada cop som més conscients que en el territori que vivim estem exposats a riscos, no és el mateix viure en una urbanització al mig d’un bosc, que en una ciutat propera a un polígon industrial amb activitats de risc químic, o en un poble costaner o d’alta muntanya.

Anar a dalt

Destacat

La diputada d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret, el diputat d’Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, i el diputat d’Acció Climàtica, Xesco Gomar, van presentar, a la seu de la Diputació de Barcelona, el Programa d’Auditories i intervenció als habitatges en situació de pobresa energètica .

Anar a dalt

Habitatge

L'Ajuntament de Ripollet ja compta amb un nou Pla Local d’Habitatge (PLH)

El Pla local d’habitatge (PLH) de Ripollet detecta les necessitats en matèria d’habitatge del municipi i en defineix els mitjans per donar-hi resposta.

Sant Sadurní d’Anoia disposa del Pla local d’habitatge pel sexenni 2021-2016

En la fase de diagnosi es va concloure que un dels reptes més rellevants en matèria d’habitatge era el del foment de l’habitatge de lloguer i l’increment de l’habitatge assequible.

L'Oficina d'Habitatge lliura l’estudi de viabilitat de masoveria a Arenys de Mar

L’Ajuntament d’Arenys de Mar disposa de 16 habitatges públics i es planteja impulsar la masoveria urbana amb una experiència pilot.

Lliurem l’Estudi de viabilitat de la Masia Pratdesaba a l’Ajuntament de Malla

La rehabilitació del conjunt pairal Mas Pratdesaba generarà dos habitatges destinats a fixar població al territori.

Estudi d’estratègies sectorials per a la mobilització i intervenció en habitatges desocupats a Granollers

Aquest estudi per la mobilització i intervenció en habitatges desocupats és un document tècnic i eina pràctica per a l'ajuntament.

Lliurat l’estudi d’estratègies sectorials per la mobilització i intervenció en habitatges desocupats de Fonollosa

L'estudi proposa diverses estratègies alternatives per mobilitzar el parc d’habitatges buits del municipi.

Presentació del treball “Estratègies Sectorials d’habitatges de coordinació intermunicipal i comarcal per a la mobilització i intervenció d’habitatges desocupats a l’Alt Penedès”

El passat 25 de novembre, l’Oficina d’Habitatge va presentar el treball al Plenari del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses de l’Alt Penedès.

Anar a dalt

Urbanisme

El Servei d'Urbanisme lliura a l'Ajuntament de L’Ametlla del Vallès el Pla Especial de Masies

El Servei d’Urbanisme ha lliurat el Text Refós del Pla Especial de Catàleg de Masies cases rurals i altres construccions en sòl no urbanitzable (PEM) del municipi.

Es lliura a l'Ajuntament de Granera el Pla Especial de Masies, amb 27 edificacions catalogades

Amb l’aprovació definitiva del PEM i la seva posterior publicació al DOGC, es culminarà tot el procés de redacció, tramitació i entrada en vigència efectiva.

Anar a dalt

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

Entre octubre i novembre es lliuren vuit Duprocims (Document Únic de Protecció Civil Municipal)

Els municipis que disposen de Duprocim són La Pobla de Lillet, La Palma de Cervelló, Calders, Pontons, Rellinars, Sant Quintí de Mediona, Cabrils i Avià. 

Homologació de 23 Plans de Protecció Civil per la Comissió de Protecció Civil de Catalunya

La Comissió de Protecció Civil de Catalunya homologa 23 Plans de Protecció Civil redactats per l’Oficina d’Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil.

Integració de la cartografia de protecció civil del DUPROCIM al SITMUN

S’ha lliurat als ajuntaments de de Sant Adrià del Besós i Orís la cartografia de protecció civil del Duprocim (Document únic de protecció civil municipal) al SITMUN.

Programes d’Autoprotecció (PAU) dels municipis de Badia de Vallès i Sant Andreu de Llavaneres

S’ha lliurat el PAU d’activitats a l’aire lliure, Festa Major i entrega de cartes als Reis de Badia del Vallès i el del Parc de Ca l’Alfaro de Sant Andreu de Llavaneres.

Lliurat el cens d'activitats i pla de verificació d'activitats comunicades de Torroelles

L’Oficina d’Activitats Regulades i Protecció Civil lliura a Torrelles de Llobregat el cens d’activitats i establiments i el pla de verificació d’activitats comunicades així com del respectiu programa anual.

Elaborat el pla i el programa de verificació d’activitats comunicades de Sant Sadurní d’Anoia

Aquests plans es realitzen a partir de la informació de l’aplicació informàtica “Gestor d’Informació d’Activitats” (GIA) que conté la base de dades de les activitats del municipi de que té constància l’Ajuntament.

Es va presentar l’eina PCOM - Protecció Civil Operativa Municipal en el Smart City Expo World Congress 2021

En el primer dia l'Oficina d’Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil de la Gerència ha presentat Tecnologies aplicades a la protecció civil - Projecte PCOM (Protecció Civil Operativa Municipal).

Anar a dalt

Cursos i jornades

Impartit el seminari CUIMPB “Conduint les transicions urbanes: vers una nova habitabilitat”

Les tres jornades de reflexió i debat sobre les transicions urbanes a l’escala de l’habitatge, el barri i la ciutat han permès compartir experiències i opinions amb la participació de 24 experts i una assistència de més de 150 persones.

Finalitza el Seminari d’Actualització Urbanística que ha tingut lloc entre els mesos de novembre i desembre

Un any més el Servei d’Urbanisme ha organitzat el Seminari d’Actualització Urbanística, en un conjunt de deu intervencions, amb l’objectiu d‘acollir aportacions i novetats d’interès per l’acció urbanística local.

L'Oficina d’Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil celebra la Trobada anual del GIA

El GIA (Gestor d'Informació d'Activitats) és una aplicació informàtica amb tecnologia web dissenyada i creada per la Diputació de Barcelona per facilitar als ajuntaments la gestió de les activitats i establiments dels seus municipis.

Entre octubre i novembre ha tingut lloc el Curs de Protecció de la legalitat urbanística

Entre els dies 21 d’octubre i 17 de novembre ha tingut lloc el curs d’Introducció a l’acció urbanística dedicat específicament a la Protecció de la Legalitat Urbanística, que ha comptat amb 4 sessions de videoformació i un aula virtual.

Curs Implantació i simulacres del Document Únic de Protecció Civil (DUPROCIM). Aplicació Protecció Civil Operativa Municipal (PCOM)

L’Oficina d’Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil ha realitzat aquest curs durant dos sessions impartides el  24 de novembre i 1 de desembre.

Anar a dalt

Altres

La Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats ha publicat una tercera edició de la  publicació "Patrimoni públic de sòl i habitatge. Inventari i gestió”. La publicació incorpora les novetats normatives més rellevants per tal que els ajuntaments tinguin una visió general i completa dels conceptes bàsics d'aquest patrimoni separat i del procediment per a la seva constitució i gestió. 

Durant aquest mes de desembre, posem en marxa una nova manera de navegar dins dels apartats del  web de la Gerència de Serveis d’Habitatge, Urbanisme i Activitats.

Amb aquesta nova web volem mostrar els punts forts que es desenvolupen des de la Gerència, així com els continguts desenvolupats per tot l'equip expert per atendre les necessitats dels municipis de la demarcació de Barcelona amb una visió més específica i detallada.

Us desitjem un 2022 amb molta força i salut.

 

 

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua