Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2021 - #110

Habitatge

Lliurat l’estudi d’estratègies sectorials per la mobilització i intervenció en habitatges desocupats de Fonollosa

L'estudi proposa diverses estratègies alternatives per mobilitzar el parc d’habitatges buits del municipi.

L’estudi per la mobilització i intervenció en habitatges desocupats és un document tècnic per facilitar la presa de decisions. L’estudi lliurat s’estructura en dues fases.

El coneixement del parc desocupat permet a l’Ajuntament optar per les vies d’actuació i intervenció més adequades per mobilitzar els habitatges cap el mercat de lloguer social i ampliar el parc de lloguer assequible al municipi.

La primera fase d’anàlisi i diagnosi per tal de fer una aproximació als indicis de desocupació al municipi i determinar la incidència en el parc d’habitatges, la seva ubicació, la tipologia dels propietaris, l’antiguitat de la desocupació,  etc. Aquesta fase es concreta en l’elaboració de l’eina web de consulta “Detecció d’Indicis de Desocupació d’Habitatges” (DINDESH), d’accés restringit.

La segona fase consisteix en formular estratègies i identificar els instruments i actuacions més adequats a les necessitats, característiques i recursos de l’ajuntament. Es desenvolupen propostes concretes per a la implantació i execució dels instruments d’intervenció en els habitatges desocupats, establir un full de ruta i proposta de calendari per a la seva implementació.

Al municipi de Fonollosa, el nucli amb més indicis de desocupació amb caràcter permanent és el de Canet de Fals i les estratègies d’intervenció per mobilitzar aquest parc desocupat cap al mercat de lloguer assequible es basen principalment en la necessitat de quantificar i conèixer el parc d’habitatges buits al municipi mitjançant l’elaboració d’un cens d’habitatges buits i l’aplicació de les mesures de caràcter preventiu i de foment. Tanmateix s’estudien altres actuacions de caràcter més intervencionista per augmentar el parc públic d’habitatge amb fons obtinguts de la venda de sòl patrimonial, l’aplicació de mesures fiscals d’incentiu per la cessió d’habitatges o penalitzadores com el recàrrec sobre l’IBI dels habitatges desocupats amb caràcter permanent.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #110 - Desembre 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua