Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2021 - #110

Habitatge

L'Oficina d'Habitatge lliura l’estudi de viabilitat de masoveria a Arenys de Mar

L’Ajuntament d’Arenys de Mar disposa de 16 habitatges públics i es planteja impulsar la masoveria urbana amb una experiència pilot.

Han escollit un d’aquests 16 habitatges, una casa unifamiliar entre mitgeres de tipologia gran, per iniciar una experiència pilot en masoveria urbana.

L’estudi treballa sobre dues opcions: mantenir un únic habitatge o fer un buidatge de l’edificació existent i fer dos habitatges més petits. En ambdós casos, l’Ajuntament hauria d’assumir les obres de consolidació estructural i de façanes, i les persones masoveres s’haurien d’encarregar dels acabats dels interiors dels habitatges.

A nivell de subvencions, aquesta actuació podria acollir-se a les ajudes al parc social de lloguer del Plan Estatal de la Vivienda, prèvia qualificació dels habitatges com a habitatges de protecció oficial. Aquestes ajudes, que actualment arriben als 350€/m2 poden reduir considerablement la inversió inicial per part de l’ajuntament.

Les experiències pilot en masoveria urbana volen difondre el model dins de la població i donar coneixement als ajuntaments que els hi interessi fomentar aquesta manera d’accedir a un habitatge, on es posa en valor les habilitats de l’adjudicatari i és fomenta la rehabilitació del parc d’habitatges.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #110 - Desembre 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua