Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2021 - #110

Habitatge

Estudi d’estratègies sectorials per a la mobilització i intervenció en habitatges desocupats a Granollers

Aquest estudi per la mobilització i intervenció en habitatges desocupats és un document tècnic i eina pràctica per a l'ajuntament.

Té la voluntat de facilitar la presa de decisions, proposant diverses estratègies alternatives i instruments a desenvolupar per mobilitzar el parc municipal d’habitatges buits

A Granollers, la necessitat de l’estudi per a la mobilització i intervenció en habitatges desocupats deriva de les actuacions previstes pel Pla Local d’Habitatge 2018-2023 en l’àmbit de la mobilització del parc d’habitatge desocupat. El Pla Local d’Habitatge  preveia l’elaboració d’un estudi aprofundit per conèixer les causes i característiques de l’habitatge desocupat existent a Granollers, i la detecció d’aquells habitatges que fa més de dos anys que estan buits, amb l’objectiu d’elaborar les polítiques i estratègies més adequades per mobilitzar-los.

L’estudi lliurat és de caràcter analític i propositiu i s’estructura en dues fases. La primera fase d’anàlisi i diagnosi fa una aproximació als indicis de desocupació a Granollers i determina la incidència en el parc d’habitatges, la seva ubicació dins el municipi, la tipologia dels propietaris, l’antiguitat de la desocupació,  etc. Aquesta fase es concreta en l’elaboració i accés restringit al personal municipal autoritzat de l’eina web de consulta “Detecció d’Indicis de Desocupació d’Habitatges” (DINDESH).

La segona fase consisteix en formular estratègies i identificar els instruments i actuacions més adequats a les necessitats, característiques i recursos de l’ajuntament, desenvolupant propostes concretes per a la implantació i l’execució dels instruments d’intervenció en els habitatges desocupats.

El coneixement del parc desocupat permet optar per les vies d’actuació i intervenció més adequades, amb la finalitat d’incentivar la mobilització d’aquests habitatges cap el mercat de lloguer i ampliar el parc de lloguer assequible del municipi.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #110 - Desembre 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua