Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2021 - #110

Urbanisme

Es lliura a l'Ajuntament de Granera el Pla Especial de Masies, amb 27 edificacions catalogades

Amb l’aprovació definitiva del PEM i la seva posterior publicació al DOGC, es culminarà tot el procés de redacció, tramitació i entrada en vigència efectiva.

El Servei d’Urbanisme ha lliurat al municipi de Granera  el text refós del Pla Especial de Catàleg de Masies, cases rurals i altres construccions en sòl no urbanitzable (PEM).

El municipi de Granera va sol·licitar l’any 2015 a la GSHUA assistència per a la redacció del PEM, atès que no disposava d’un document normatiu de planejament que regulés convenientment els projectes per reconstruir o rehabilitar aquestes construccions.

Un cop iniciats els treballs, va quedar palès que les normes subsidiàries de planejament (NNSS) vigents del municipi no eren compatibles amb les previsions dels usos que estableix el PEM, d’acord  amb l’actual legislació urbanística. Per fer-los compatibles es va tramitar una modificació puntual de les NNSS en paral·lel al PEM. Per tot plegat, l’ens local va informar per una banda de la renúncia a l’assistència iniciada l’any 2015 i, per l’altra va demanar a la GSHUA la continuïtat de la redacció del PEM amb la modificació de les NNSS associada. Totes dues assistències van incorporar el document ambiental estratègic per la seva tramitació ambiental.

La Modificació puntual de planejament va ser aprovada definitivament segons acord de la Comissió Territorial d’Urbanisme (CTU) del 29/04/2021. En aquella mateixa sessió la CTU va deixar en suspès l’aprovació definitiva del PEM, a l’espera del Text Refós que havia d’incorporar un seguit de requeriments, entre ells la incorporació d’alguns informes sectorials que no s’havien facilitat a temps.

Els documents que ara es lliuren a l’Ajuntament corresponen al Text Refós del PEM de Granera el qual cataloga finalment 27 elements.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #110 - Desembre 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua