Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2021 - #110

Urbanisme

El Servei d'Urbanisme lliura a l'Ajuntament de L’Ametlla del Vallès el Pla Especial de Masies

El Servei d’Urbanisme ha lliurat el Text Refós del Pla Especial de Catàleg de Masies cases rurals i altres construccions en sòl no urbanitzable (PEM) del municipi.

El municipi de L’ Ametlla del Vallès no disposava d’un instrument normatiu de planejament que regulés el conjunt d’edificacions en sòl no urbanitzable (SNU). L’any 2007 l’Ajuntament havia iniciat la redacció i tramitació d’ un PEM. Aquest document no va arribar a ser aprovat definitivament per la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona. Per aquest motiu, l’any 2016, l’ens va sol·licitar a la GSHUA assistència per a la redacció del PEM, per a la identificació de les masies i cases rurals en sòl no urbanitzable susceptibles de recuperació o preservació. Per tal de fer compatible el nou PEM amb el Planejament urbanístic general del municipi d’acord amb la legislació actualment vigent, es requeria una Modificació Puntual del Pla General d’Ordenació Urbana (MPPGOU).

La MPPGOU associada va ser aprovada definitivament segons acord de la CTU del 23/03/2021 i publicada al DOGC el 16/04/21. En aquella mateixa comissió es deixava en suspens l’aprovació definitiva del PEM, a l’espera d’aquest Text Refós que havia d’incorporar un seguit de requeriments, entre ells la incorporació d’alguns informes sectorials que alguns organismes no havien facilitat.

El document lliurat correspon al text refós del PEM de l’Ametlla del Vallès, el qual incorpora finalment 67 elements catalogats. Amb l’aprovació definitiva del PEM i la seva posterior publicació al DOGC, es culminarà tot el procés de redacció i tramitació, moment en el qual serà efectiva la seva vigència.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #110 - Desembre 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua