Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2021 - #110

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

Integració de la cartografia de protecció civil del DUPROCIM al SITMUN

S’ha lliurat als ajuntaments de de Sant Adrià del Besós i Orís la cartografia de protecció civil del Duprocim (Document únic de protecció civil municipal) al SITMUN.

Des de l’abril del 2018, la Diputació de Barcelona disposa de la cartografia de protecció civil que permet als ajuntaments accedir a la informació de les diferents capes dels riscos que s’incorporen al DUPROCIM i que han de servir per a la gestió de les emergències.

Els municipis subjectes a l’elaboració de plans de protecció civil municipal han de redactar un DUPROCIM. Aquest document determina la planificació de la protecció civil en l’àmbit del municipi i ha d’incloure tots els riscos que li afectin d’acord amb els diferents plans i amb l’estructura i el contingut mínim del Decret 155/2014, de 25 de novembre, pel qual s’aprova el contingut mínim per a l’elaboració i l’homologació dels plans de protecció civil municipals i s’estableix el procediment per a la seva tramitació conjunta.

Aquest fet fa que sigui més senzill per als municipis  la consulta i actualització del DUPROCIM i, a més, està disponible per a la ciutadania la informació sobre els recursos de què el municipi disposa en cas d’emergència com, per exemple, la ubicació dels centres d’acollida o els punts de subministraments de fundents i la informació pública dels elements vulnerables.

Ja han finalitzat els treballs d’integració de la cartografia del DUPROCIM de Sant Adrià del Besós i d’Orís al SITMUN, realitzats per l’Oficina d’Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil de la Gerència de Serveis d’Habitatge, Urbanisme i Activitats amb mitjans propis.

La plataforma SITMUN (Sistema d’Informació Territorial Municipal) permet a l’ajuntament el manteniment i actualització de les dades dels elements vulnerables i dels recursos de protecció civil municipal facilitant aquesta informació en internet per a la millora de la gestió de competències municipals en la matèria.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #110 - Desembre 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua