Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2021 - #110

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

Elaborat el pla i el programa de verificació d’activitats comunicades de Sant Sadurní d’Anoia

Aquests plans es realitzen a partir de la informació de l’aplicació informàtica “Gestor d’Informació d’Activitats” (GIA) que conté la base de dades de les activitats del municipi de que té constància l’Ajuntament.

La redacció i aprovació dels Plans de verificació d’activitats comunicades es fonamenta en la normativa de règim local i, molt especialment, en l’article 44.1 de la Llei 18/2020, del 28 de desembre, de facilitació de l’activitat econòmica (LFAE), que estableix que les administracions públiques de Catalunya han d’aprovar anualment plans de verificació per a afrontar les tasques de control ex post a què obliga la Llei.

Així doncs, en els plans de verificació es planifiquen les inspeccions municipals de les activitats sotmeses al règim de comunicació per verificar que les activitats s’ajusten als documents presentats pels seus titulars i que compleixen la normativa que regula les matèries que són de competència municipal.

Tot i que la LFAE estableix que les administracions han d’aprovar els plans  d’inspecció i control anualment es sol redactar, per una banda,  el pla de verificació en el qual s’estableixen els objectius de l’actuació inspectora i els criteris que s’aplicaran per prioritzar les activitats, així com els recursos humans que es destinaran a la seva execució i, per l’altra, els programes anuals que concreten les activitats que s’inspeccionaran durant un any i els recursos concrets que s’hi destinaran. Com que en un territori s’inicien i cessen activitats constantment, cal actualitzar la relació d’activitats cada any i aplicar-los els criteris establerts al pla.

Els criteris aplicats han de ser objectius i es poden basar en aspectes sectorials, geogràfics, d’incidència ambiental o un altre que consideri l’ajuntament i el pla s’haurà de publicar al portal de transparència de l’ajuntament per garantir-ne, justament, la transparència i objectivitat.

D’aquesta manera es simplifica la tasca que ha de fer l’Ajuntament cada any i, alhora, es compleix l’obligació d’aprovar i publicar un document anualment. La implementació del pla de verificació es valora al final de cada anualitat mitjançant corresponent memòria que n’analitza el nivell d’execució  i els seus resultats.

El document lliurats a l’ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia concreta, doncs, la planificació del control de les activitats sotmeses a comunicació, la planificació anual d’execució i els indicadors de seguiment, tant d’execució del pla com d’avaluació de les activitats inspeccionades.

 

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #110 - Desembre 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua