Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2021 - #110

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

Es va presentar l’eina PCOM - Protecció Civil Operativa Municipal en el Smart City Expo World Congress 2021

En el primer dia l'Oficina d’Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil de la Gerència ha presentat Tecnologies aplicades a la protecció civil - Projecte PCOM (Protecció Civil Operativa Municipal).

El Congrés es celebra a la Fira Gran Via de Barcelona del 16 al 18 de novembre i en aquesta edició la Diputació de Barcelona compta amb un estand propi.

El PCOM és una aplicació creada per la Diputació de Barcelona que, utilitzant la tecnologia, ajuda als ajuntaments en la gestió de les emergències ja que va dirigit al comitè d’emergències municipal. I permet, tant la gestió de la pròpia emergència, com la realització de simulacres i l’actualització del Duprocim.

La protecció civil comprèn les accions destinades a protegir les persones, els béns i el medi ambient davant de situacions de greu risc col·lectiu, de catàstrofes i de calamitats públiques i a través dels Plans de protecció civil a Catalunya (territorials, especials, específics i d’autoprotecció) i els Plans de protecció civil municipals inclosos en el DUPROCIM - Document Únic de Protecció Civil Municipal.

Amb la voluntat d’incorporar elements que fomentin la transversalitat i que ajudin a mantenir la informació permanentment actualitzada i operativa, l’Oficina d’Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil ha treballat en la implementació d’aquesta eina PCOM que s’ha presentat en la inauguració de l’stand de la Diputació de Barcelona en l’Smartcity Expo World Congres. El desenvolupament del PCOM s’ha fet amb la participació de diversos ajuntaments en un projecte pilot que ha permès copsar necessitats en la gestió municipal de la protecció civil. A partir del 2021 s’ofereix als municipis com a recurs en el catàleg de serveis de la Diputació de Barcelona.

Donat l’interès que ha generat aquesta aplicació que permet convertir el Duprocim en una eina operativa, s’està treballant amb d’altres administracions per cedir el seu ús i homogeneïtzar el tractament de la informació i la gestió de les emergències en tot el territori.

Per a més informació, https://www.diba.cat/es/web/hua/pc/pcom

Podeu trobar la presentació en aquest enllaç.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #110 - Desembre 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua