Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2022 - #112

Habitatge

Lliurem l’estudi “Actuacions per l’adequació dels habitatges de Cal Roser” a Vallcebre

L’estudi lliurat a l'ajuntament de Vallcebre aborda la rehabilitació de l’edifici de Cal Roser, que inclou habitatges i el dispensari mèdic municipal.

Ara fa 10 anys la Diputació de Barcelona va encarregar l’estudi de viabilitat d’habitatge social en el parc construït de Vallcebre, que analitzava diferents possibilitats per oferir habitatge assequible al jovent i atraure nova població jove disposada a residir-hi.

Dins d’aquest full de ruta, s’havia considerat la potencialitat de l’edifici de Cal Roser i la necessitat de rehabilitar-lo. L’estudi de viabilitat que s’ha lliurat estableix diferents pressupostos segons una forquilla d’intervenció, des d’una proposta més conservadora per a recuperar l’habitabilitat dels habitatges i conservar-los tal i com estan, fins a una gran rehabilitació que permetria plantejar una opció amb habitatges més petits i espais comunitaris. En totes les propostes es planteja l’arranjament del dispensari municipal i es fa una proposta de possibilitats de finançament i línies de subvenció per poder afrontar el cost de les obres.

La rehabilitació d’aquest patrimoni permetrà ampliar el parc d’habitatges públic municipal, que conforma tota l’oferta de lloguer del municipi, i es vol promoure la fixació de població i l’acollida de noves famílies.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #112 - Maig 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua