Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2022 - #112
Anar a dalt

Monogràfic

 

 

La culminació del Catàleg d’Urbanitzacions amb Dèficits Urbanístics de la Demarcació aporta un coneixement detallat i exhaustiu de la problemàtica i possibilita una diagnosi clara del fenomen i dels seus principals reptes.

Anar a dalt

Destacat

 

 

El 26 de maig va tenir lloc la primera trobada de la Xarxa d’Agendes Urbanes Locals (XAUL), un espai d’intercanvi, capacitació i seguiment dels municipis de la demarcació de Barcelona en el desenvolupament de les agendes urbanes.

Anar a dalt

Habitatge

Lliurem el Pla Local d’Habitatge 2021-2026 a l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

El Pla local d’habitatge (PLH) de Sant Vicenç dels Horts detecta les necessitats del municipi en matèria d’habitatge i defineix els mitjans per donar-hi resposta.

L'Oficina d'Habitatge lliura un estudi de viabilitat d’habitatges dotacionals a Cardedeu

La promoció podria generar una oferta d’entre 21 i 24 habitatges públics destinats a gent gran i el solar estudiat està ubicat a l'antic Casino de Cardedeu.

Lliurem l’estudi “Actuacions per l’adequació dels habitatges de Cal Roser” a Vallcebre

L’estudi lliurat a l'ajuntament de Vallcebre aborda la rehabilitació de l’edifici de Cal Roser, que inclou habitatges i el dispensari mèdic municipal.

L’Oficina d’Habitatge lliura un estudi de viabilitat de cooperatives en cessió d’ús a Vilafranca del Penedès

La cooperativa d’habitatge “La Bastida” s’ha adreçat a l’Ajuntament per explorar vies de col·laboració que permetin impulsar un nou projecte cooperatiu al municipi.

Anar a dalt

Urbanisme

El Servei d’Urbanisme ha dut a terme assistències de suport a diversos ajuntaments per la constitució del Patrimoni Públic de Sòl i d’Habitatge

Amb les assistències s’han exposat els conceptes bàsics i la formulació dels criteris d’afecció i gestió del Patrimoni Públic de Sòl i d’Habitatge (PPSH), així com les pautes comptables per a la seva gestió.

Anar a dalt

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

Lliurament del DUPROCIM (Document Únic de Protecció Civil Municipal) a 3 municipis

L'Oficina d'Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil lliura el Duprocim als municipis de Vallromanes, Sant Esteve de Palautordera i Arenys de Munt.

Homologació de 8 Duprocim redactats per l’Oficina d’Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

La Comissió de Protecció Civil de Catalunya es va reunir el passat 10 de març i entre d’altres va homologar 31 DUPROCIM, 25 dels quals són nous i 6 són revisions.

Programa d’Autoprotecció lliurat a Fogars de Montclús, Cercs, Palafolls, Matadepera i Santa Maria d’Oló

El Pla d’autoprotecció (PAU) és una eina que donarà resposta adequada a les possibles situacions d’emergència que puguin produir-se al municipi.

Lliurament dels censos i els plans de verificació d'activitats comunicades a dos municipis

Els ajuntaments de Masquefa i Casserres ja disposen de cens d’activitats i establiments i del pla de verificació d’activitats comunicades així com dels respectius programes anuals.

Lliurament dels plans i programes de verificació d'activitats comunicades a 3 municipis

L'Oficina ha elaborat els plans i programes de verificació d’activitats comunicades dels municipis de Subirats, Sant Fost de Campsentelles i Santa Coloma de Cervelló.

Integració de la cartografia de protecció civil del DUPROCIM a l'eina SITMUN

S’ha lliurat a l’Ajuntament de Gurb la cartografia de protecció civil del DUPROCIM (Document únic de protecció civil municipal) al SITMUN (Sistema d’Informació Territorial Municipal).

L’Oficina d’Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil participa en un “Simulacre de crisis" per esllavissades i moviments geològics dins del Projecte RISKCOAST

El projecte Riskcoast, en el marc dels projectes europeus Interreg Sudoe, té com a objectius el desenvolupament d’eines per a la prevenció i gestió de riscos de la costa associats al canvi climàtic.

Anar a dalt

Cursos i jornades

Curs “Les urbanitzacions amb dèficits. Els dèficits de les urbanitzacions": valoracions molt positives i reptes de futur

Entre els dies 22 de març i 7 d’abril va tenir lloc aquest curs promogut per la GSHUA en col·laboració amb la Universitat Internacional Menéndez Pelayo-Centre Ernest Lluch. 

L’Oficina d’Habitatge explica les novetats i resol dubtes sobre la Llei 1/2022 per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge

El dia 5 d’abril va tenir lloc la primera edició d’enguany dels Espais de la Xarxa de Serveis Locals d’Habitatge (XSLH) i l'Espai del Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge (SIDH).

Sessió informativa per explicar els ajuts del Programa de Rehabilitació Energètica en Edificis (PREE5000) als municipis petits de la demarcació

El 13 de maig l’Oficina d’Habitatge va celebrar una sessió informativa per donar a conèixer la línia d’ajuts econòmics del PREE5000, subvenció que gestiona l’Institut Català d’Energia.

El Servei d'Urbanisme finalitza una nova edició del Curs d'Introducció a l'Acció Urbanística Local: Planejament Urbanístic

El Servei d’Urbanisme celebra la segona acció formativa de les 4 previstes dedicades a l’acció urbanística local, en aquest cas dedicada als instruments de planejament.

Durant els mesos de febrer i març es celebra una nova edició del curs "Gestió en matèria d'Activitats Regulades"

En el primer trimestre s’ha celebrat una altra edició del curs Gestió en matèria d'Activitats Regulades que, en un total de 15 hores, ha format a una trentena de tècnics municipals.

Conclou les quatre sessions del curs “La propietat horitzontal i el deure de conservació i rehabilitació dels edificis”

El curs va tractar la presa de decisions en les comunitats de propietaris en règim de propietat horitzontal i les actuacions que han de dur a terme per conservar el parc construït.

Curs Implantació i simulacres del Document Únic de Protecció Civil (DUPROCIM). Aplicació Protecció Civil Operativa Municipal (PCOM)

S'ha impartit el curs els dies 18 i 25 de maig per a personal tècnic i càrrecs polítics que treballin en l'àmbit de la protecció civil i persones que formen part d'equips actuants de plans d'autoprotecció.

A finals del mes de maig s'han realitzat dos sessions informatives per explicar la nova versió del GIA: El GIA establiments

El Gestor d' Informació d'Activitats (GIA) és una aplicació informàtica amb tecnologia web dissenyada i creada per la Diputació de Barcelona per facilitar als ajuntaments la gestió de les activitats i establiments dels seus municipis.

Anar a dalt

Normativa

Publicat un nou número de la publicació “Habitatge i Món Local” amb l’actualitat normativa del primer trimestre de 2022

L’Oficina d’Habitatge ha editat un nou número de la publicació trimestral Habitatge i Món Local, que resumeix les novetats normatives aprovades entre els mesos de gener i març de 2022 en matèria d’habitatge o relacionada i rellevant per al món local.

Anar a dalt

Altres

L’objectiu de la jornada Techcities del 24 de març era debatre sobre la transformació de pobles i ciutats, la innovació i el desenvolupament urbà sostenible.

La sessió que portava per nom “Habitatge, urbanisme i repte demogràfic” va comptar amb la participació de tècnics del Servei d’Urbanisme i de l’Oficina d’Habitatge.

Es tracta concretament de 12 recursos de suport tècnic, 4 de suport econòmic i 1 fons de prestació.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua