Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2022 - #112

Habitatge

L’Oficina d’Habitatge lliura un estudi de viabilitat de cooperatives en cessió d’ús a Vilafranca del Penedès

La cooperativa d’habitatge “La Bastida” s’ha adreçat a l’Ajuntament per explorar vies de col·laboració que permetin impulsar un nou projecte cooperatiu al municipi.

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès disposa d’alguns solars públics destinats a habitatge de protecció oficial que a dia d’avui no es poden promoure per falta de finançament i recentment s’ha constituït al municipi una cooperativa d’habitatge en cessió d’ús –“La Bastida”.

En aquest context s’ha encarregat un estudi de viabilitat per tal de donar a conèixer les opcions que ofereix el model cooperatiu en cessió d’ús i avaluar la possibilitat de cedir dos solars municipals situats un davant de l’altre mitjançant un contracte de dret de superfície per a l’impuls d’un primer projecte pilot al municipi.

L’estudi de viabilitat analitza diferents propostes per a les dues parcel·les: d’una banda fer dos edificis separats, de l’altra fer un edifici pont. En cadascuna de les propostes s’analitzen 3 escenaris possibles: fer un aparcament soterrat de 15 places, no fer aparcament soterrat i no fer aparcament soterrat i afegir un ajut municipal per a la promoció. L’aportació inicial varia poc més de 12.500€ en els diversos escenaris, i la diferència determinant es deu als costos de construcció d’aparcament. Les quotes mensuals també serien força superiors en el cas de construir un aparcament en soterrani i se situarien entre els 600 i el 780 euros mensuals en funció de l’escenari. A títol orientatiu, amb un esforç econòmic màxim de les llars del 30% dels ingressos mensuals destinats al pagament de la quota mensual, les unitats de convivència habitants haurien d'ingressar un mínim de 2000€ nets mensuals en la proposta 1  i de  1800€ en la proposta 2. Totes dues les quantitats entrarien dins el límit d'ingressos màxims bruts anuals previstos per l'Habitatge amb Protecció Oficial de Règim General.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #112 - Maig 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua