Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2022 - #112

Cursos i jornades

L’Oficina d’Habitatge explica les novetats i resol dubtes sobre la Llei 1/2022 per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge

El dia 5 d’abril va tenir lloc la primera edició d’enguany dels Espais de la Xarxa de Serveis Locals d’Habitatge (XSLH) i l'Espai del Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge (SIDH).

Aquests espais són sessions tècniques que tenen l’objectiu de promoure el treball en xarxa entre professionals de les entitats locals adherides a la XSLH i afavorir la transferència de coneixements. En aquesta primera edició de 2022 s’han presentat les novetats que introdueix la Llei 1/2022, de 3 de març, de modificació de la Llei 18/2007, la Llei 24/2015 i la Llei 4/2016 per a afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge.

La llei 1/2022 incorpora mesures molt rellevants que afecten el desenvolupament de les tasques professionals del personal de les Oficines Locals d’Habitatge. Entre d’altres coses, per exemple, s’amplien els supòsits d’oferiment de lloguer social obligatori en casos de vulnerabilitat abans d’iniciar un procediment de desnonament, es modifica la consideració jurídica de gran tenidor o es crea el registre de grans tenidors d'habitatge. Les cent trenta-cinc persones que van participar al webinar van tenir ocasió de conèixer tots els detalls d’aquesta normativa de la mà de Sílvia Grau Fontanals i Èric Berga Gilabert, responsables de la Direcció Operativa d’Actuacions d’Urgència en matèria d’Habitatge de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, i els van poder plantejar els dubtes sobre l’aplicació de la llei.

Immediatament després de la sessió de l’Espai de la Xarxa de Serveis Locals d’Habitatge (XSLH)  va tenir lloc un Espai del Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge (SIDH), també primera sessió de 2022. Els Espais SIDH són també sessions tècniques de transferència de coneixements adreçades només al personal que presta aquest servei als Punt SIDH.

Aquesta sessió va ser conduïda per Miquel Ortiz Gómez, tècnic de l’Oficina d’Habitatge de la Diputació de Barcelona i referent del SIDH, i per Antoni Algaba Calvo, cap de l’Àrea d’Assessorament del Deute Hipotecari de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. La sessió també es va centrar en els canvis en els protocols de treball d’Ofideute/SIDH que implica l’entrada en vigor de la Llei 1/2022.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #112 - Maig 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua