Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2022 - #112

Altres

Participem en la tercera edició de la jornada Techcities: 'Agenda Urbana: compartint relat, reptes i respostes' celebrada a Sant Boi de Llobregat

L’objectiu de la jornada Techcities del 24 de març era debatre sobre la transformació de pobles i ciutats, la innovació i el desenvolupament urbà sostenible.

La participació de la Diputació de Barcelona s’ha concretat en la intervenció de Pere Pons, Diputat delegat de l’Àrea d’Infraestructures i Espais Naturals, a la segona de les taules: “Gobernanza de las Agendas Urbanas locales” on s’ha referit al Projecte Transformador del PAM de la corporació “Impuls de les Agendes Urbanes Locals” i el seu desenvolupament a través del suport al ens locals tant en la redacció dels documents estratègics, com en la capacitació i el seguiment de les Agendes amb la creació de la Xarxa de les Agendes Urbanes Locals de la demarcació de Barcelona, espai de relació multinivell de propera activació.

Techcities és una iniciativa emmarcada en el Plan de Recuperació, Transformación i Resiliencia, finançada amb fons Unió Europea-Next Generation EU i coorganitzada per l’Ajuntament de Sant Boi i l’enginyeria TechFriendly. La jornada, celebrada el 24 de març a l’auditori del Parc de Sant Joan de Déu, i retransmesa en streaming, ha comptat amb la participació de més de 400 assistents.

La benvinguda institucional i en format telemàtic ha estat a càrrec de la  ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez. L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret ha introduït la jornada, que ha comptat amb la conferència d’obertura de Joan Clos, exdirector executiu d'ONU-Hàbitat.

La part central del programa ha inclòs tres taules de debat on han participat representants de ciutats com Barakaldo, Ermua, Pamplona, Sevilla o València, de les diputacions de Barcelona i Granada, de la Generalitat de Catalunya, de la Federación Andaluza de Municipios y Provincias (FAMP), i dels ministeris de Ciència i Innovació i de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

A la segona de les taules: “Gobernanza de las Agendas Urbanas locales”, Pere Pons en la seva intervenció també ha parlat de la complexitat i diversitat del territori de la demarcació i les eines de la Diputació de Barcelona per a impulsar i coordinar-hi accions en el marc de l’Agenda Urbana. 

La cloenda de la jornada ha anat a càrrec del copresident de la Red Innpulso i alcalde de Viladecans, Carles Ruiz.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #112 - Maig 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua