Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2022 - #112

Altres

La GSHUA participa al Seminari Tècnic Local de la Federació de Municipis de Catalunya

La sessió que portava per nom “Habitatge, urbanisme i repte demogràfic” va comptar amb la participació de tècnics del Servei d’Urbanisme i de l’Oficina d’Habitatge.

El passat divendres 22 d'abril, la Federació de Municipis de Catalunya va celebrar la sessió del Seminari Tècnic Local corresponent al mes d’abril, en la que 230 participants van poder conèixer i analitzar eines i exemples de com abordar els reptes més immediats en matèries com noves tendències al territori, oportunitats urbanístiques i habitatge en zones rurals.

La sessió es va estructurar en tres blocs diferenciats, essent al primer una visió àmplia del concepte de repte demogràfic i com aquest es manifesta en el territori. La segona part, de caràcter tècnic, va abordar des d’una òptica normativa i instrumental les oportunitats d’acció pública en matèria urbanística i per al foment de l’habitatge.  En aquest segon bloc l’Oficina d’Habitatge va exposar el suport que presta a través del Catàleg de Serveis, i específicament aquells recursos que tenen en especial consideració els municipis petits; seguidament es va fer una reflexió sobre el perfil d’aquests municipis a través de la mapificació de dades passant a continuació a presentar els principals instruments d’intervenció en les polítiques d’habitatge. Finalment, el tercer i darrer bloc es va centrar en diferents propostes de rehabilitació i adequació d’habitatges en el municipi de Vallcebre, a l’Alt Berguedà.

Un cop exposats tots els continguts, es va obrir un espai de debat obert a la participació dels assistents en el que els diferents ponents van respondre algunes qüestions plantejades al llarg de la sessió i es van obrir algunes línies argumentals fruit de l’intercanvi tècnic esdevingut al llarg de la jornada.

La col·laboració de la GSHUA, que participa en el comitè de programa del Seminari, ha permès el disseny i la conducció d’aquesta sessió així com d’una segona, a celebrar el més de novembre, que durà per títol  “Transició energètica, territori i món local”.

Podeu trobar el programa complert del STL en aquest enllaç.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #112 - Maig 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua