Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2022 - #112

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

Programa d’Autoprotecció lliurat a Fogars de Montclús, Cercs, Palafolls, Matadepera i Santa Maria d’Oló

El Pla d’autoprotecció (PAU) és una eina que donarà resposta adequada a les possibles situacions d’emergència que puguin produir-se al municipi.

El Pla d'autoprotecció és una eina de programació de les accions i mesures que han de ser adoptades pels titulars de les activitats, amb els seus propis mitjans i recursos, en l'àmbit de la seva competència, per aconseguir que, davant d’una situació d'emergència, les decisions i accions a desenvolupar es portin a terme d'una manera ràpida i sistemàtica. 

El PAU del Local Municipal Mariona de Mosqueroles de Fogars de Montclús descriu, entre d’altres,  els riscos, el pla d’actuació, les fitxes d’actuació i funcions operatives, per tal que els seus habitants i resta de visitants puguin gaudir de forma segura on, amb un aforament màxim de 290 persones, s’hi realitzen activitats culturals i d'esbarjo: celebracions, casaments, balls, etc.

El Protocol de seguretat i evacuació de visitants per al Museu de Mines de Cercs i el Centre d’Interpretació de Dinosaures Fumanya descriu, entre d’altres,  els riscos, el pla d’actuació, les fitxes d’actuació i funcions operatives, per tal que els visitants puguin gaudir de forma segura d’aquests dos equipaments. La seva activitat principal consisteix en visites concertades i guiades a grups d’un màxim de 30 persones (grups escolars, tercera edat, particulars...) al Museu de les Mines i al Centre d’Interpretació de Dinosaures amb un guia que ofereix una explicació durant el recorregut i amb algunes parades durant el mateix.

S’ha lliurat a l’ajuntament de Palafolls el PAU del pavelló poliesportiu El Palauet, ubicat a una parcel·la compartida amb una pista poliesportiva exterior. L’activitat principal del pavelló consisteix en  activitats esportives de patinatge, voleibol, bàsquet, handbol i futbol sala de les diferents entitats del municipi. Aquestes activitats es complementen amb d’altres activitats de caràcter cultural organitzades per l’ajuntament.

El pavelló multifuncional Primer d’Octubre de Matadepera  s’ubica dins del nucli urbà del municipi de Matadepera. Està delimitat per la riera de les Arenes, unes pistes obertes i habitatges particulars. Per la seva situació, cal tenir en compte que com a equipament municipal pot esdevenir centre d’acollida en cas d’emergència al municipi com per exemple un incendi forestal o d’altres emergències. S’hi realitzen activitats esportives, culturals i lúdiques organitzades o gestionades per l’ajuntament o entitats del municipi.

Finalment, el Protocol d’Actuació d’Emergències del Pavelló d’Esports i Piscina Municipal de Santa Maria d’Oló té com a objectiu conèixer les activitats que s’hi desenvolupen – entrenaments i partits de futbol, accés a la piscina, concerts populars, actes de festa major i cavalcada de reis, entre d’altres - les seves instal·lacions i els riscos associats, disposar de personal organitzat, format i ensinistrat per tal de garantir la rapidesa i l'eficàcia en les accions a prendre per al control de les emergències, mantenir informats al personal de l’equipament de com actuar davant una emergència i definir quines mesures s'han d'adoptar per mantenir un sistema eficaç preventiu en condicions normes de funcionament de l’equipament.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #112 - Maig 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua