Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2022 - #112

Destacat

La Xarxa de les Agendes Urbanes Locals celebra la seva primera trobada

 

 

El 26 de maig va tenir lloc la primera trobada de la Xarxa d’Agendes Urbanes Locals (XAUL), un espai d’intercanvi, capacitació i seguiment dels municipis de la demarcació de Barcelona en el desenvolupament de les agendes urbanes.

La primera trobada presencial de la Xarxa de les Agendes Urbanes Locals es va fer al Recinte Urgell de la Diputació, amb més de 50 assistents i més de 25 ens locals representats. La XAUL vol esdevenir un àmbit quotidià per compartir materials, experiències, metodologies, consultes o resultats relatius a la redacció, la implementació i el seguiment de les Agendes Urbanes Locals.

L’objectiu de la trobada, impulsada per la Diputació de Barcelona que considera les agendes urbanes com un projecte transformador dins el Pla de Mandat 2020-2023, ha estat explicar a les entitats locals participants la redacció i implementació entre els agents implicats, de les agendes urbanes locals, a més de l’intercanvi d’experiències entre municipis i la capacitació d’equips.

En aquesta sessió hi ha participat 14 entitats locals adherides a la xarxa, així com set municipis nous que tenen previst la seva incorporació. Així, les entitats participants que reben suport de la Diputació de Barcelona per a la redacció de l’Agenda urbana local son els municipis de la Mancomunitat de Municipis de la Conca d’Òdena, integrada Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena, La Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí, així com dels municipis de Sant Cugat del Vallès, Martorell, Canet de Mar i Masquefa.

Altres municipis participants que compten amb plans d’acció de l’Agenda Urbana Europea han estat Sant Boi de Llobregat, Gavà, Sant Feliu de Llobregat, Viladecans, terrassa, Santa Coloma de Gramenet, Granollers, Mataró i Martorell. També hi ha intervingut altres municipis que s’incorporen a la xarxa com l’Hospitalet de Llobregat, el Part de Llobregat, Cerdanyola, Vallirana, Torrelles de Llobregat, la Llagosta i Santa Susanna.

En tant que trobada inicial, s’han dinamitzat tres grups de treball temàtics orientats a la difusió i debat de metodologies en matèria de redacció, participació ciutadana i comunicació i seguiment de les pròpies agendes. Fruit d’aquest treball col·lectiu s’han identificat reptes i propostes que seran tractades en la comunitat virtual.

La GSHUA, acompanyada de representants del Servei de Participació i Agenda 2030, del Servei de Planificació i Avaluació, de la Gerència d’Equipaments i Infraestructura Urbana i de l’Àrea d’Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona avança, doncs, en la implementació del Projecte Transformador Impuls de les Agendes Urbanes Locals amb la mirada posada en la propera fita del Fòrum de les Agendes Urbanes Locals que se celebrarà el proper més de Juliol.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #112 - Maig 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua