Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2022 - #112

Cursos i jornades

Conclou les quatre sessions del curs “La propietat horitzontal i el deure de conservació i rehabilitació dels edificis”

El curs va tractar la presa de decisions en les comunitats de propietaris en règim de propietat horitzontal i les actuacions que han de dur a terme per conservar el parc construït.

L’Oficina d’Habitatge ha organitzat el curs “La propietat horitzontal i el deure de conservació i rehabilitació dels edificis” durant els dies els dies 4, 11, 18 i 25 de maig. L’objectiu del curs era actualitzar coneixements sobre la llei de propietat horitzontal, una llei regulada a Catalunya al títol V del Llibre Cinquè del Codi Civil de Catalunya que recentment ha estat modificada en relació a l’adopció d’acords en el sí de les comunitats de propietaris en règim de propietat horitzontal.

Aquest curs s’adreçava al personal tècnic que treballa als serveis locals d’habitatge, per tal que tinguin els coneixements necessaris per a assessorar adequadament la ciutadania sobre el funcionament d’una comunitat de propietaris, especialment sobre les majories necessàries per a aprovar un acord per obres a la finca. Aquest contingut més jurídic del curs va tractar-se a les dues primeres sessions i va ser impartit per Mar Escutia Abad, advocada, professora d’ESADE i assessora jurídica del Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona – Lleida. Les dues darreres sessions van tenir un contingut més tècnic sobre el deure de propietaris i comunitats de propietaris de conservació, manteniment i rehabilitació dels edificis d’ús residencial. Aquest bloc del curs va ser impartit pel Félix Ruíz Gorrindo, arquitecte tècnic, enginyer civil i pèrit judicial i s’hi van analitzar figures com la Inspecció Tècnica de l’Edifici (ITE), el Llibre de l’Edifici o la certificació de l’eficiència energètica..

El curs, impartit en format webinar i amb una càrrega lectiva de deu hores, ha comptat amb la participació cent vint-i-una persones, principalment personal tècnic jurista i arquitecte adscrits a les Oficines Locals d’Habitatge, però també d’altres perfils professionals que interactuen amb els departaments d’habitatge en el sí de l’estructura organitza de les entitats locals.

Les persones membres de la Xarxa de Serveis Locals d'Habitatge poden recuperar, els vídeos de les sessions a la Comunitat virtual d’habitatge.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #112 - Maig 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua