Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2022 - #112

Normativa

Publicat un nou número de la publicació “Habitatge i Món Local” amb l’actualitat normativa del primer trimestre de 2022

L’Oficina d’Habitatge ha editat un nou número de la publicació trimestral Habitatge i Món Local, que resumeix les novetats normatives aprovades entre els mesos de gener i març de 2022 en matèria d’habitatge o relacionada i rellevant per al món local.

En aquest número hi destaquen el RDLL 2/2022 que pròrroga fins al 30 de juny de 2022 les mesures per fer front a situacions de vulnerabilitat social i econòmica –suspensió dels desnonaments, compensació als propietaris i garantir els subministraments bàsics. També s’ha aprovat per RDLL 6/2022 una mesura excepcional de limitació de l’actualització de les rendes de lloguer fins al 30 de juny de 2022. També s’hi pot trobar la sentència del Tribunal Constitucional que va declarar inconstitucionals el DLl 37/2020 en matèria d’habitatge per invasió competencial.

De la normativa aprovada per la Generalitat es destaca la Llei 1/2022 que modifica la llei d’habitatge i les lleis d’emergència en l’àmbit d’habitatge, i recupera algunes de les mesures del DLL17/2019 declarat nul pel Tribunal Constitucional.

Sobre Mesures Econòmiques, Financers i Tributàries, es fa esment a l’aprovació del RDLL 1/2022 estatal que modifica el règim jurídic de la Societat de Gestió d'actius procedents de la reestructuració bancària (SAREB). En matèria d’habitatge també es tracta el RD 42/2022 pel qual es regula el Bo de Lloguer Jove i el Pla Estatal per a l’accés a l’habitatge 2022-2025.

A nivell autonòmic, es fa esment del Conveni de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya amb diverses entitats financeres per al finançament dels programes d'ajudes en matèria de rehabilitació residencial del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat en el marc dels fons Next Generation EU. També s’apunta la distribució del Fons de Cooperació Local de Catalunya entre comarques, municipis, AMB i entitats municipals descentralitzades.

En l’apartat de Subvencions i Ajuts, en l’àmbit estatal s’han publicat les bases reguladores i la convocatòria per a la concessió d'ajuts per a la rehabilitació d'edificis de titularitat pública en el marc del PRTR. D’altres programes d’ajuts del PRTR que s’han obert en aquest període són les convocatòries de les subvencions per actuacions de rehabilitació energètica en edificis existents en municipis de repte demogràfic (Programa PREE 5000); les condicions d'accés per a la selecció de propostes d'actuacions en Entorns Residencials de Rehabilitació Programada (ERRP); i les subvencions per a les actuacions del Programa de rehabilitació a nivell d'edifici, del Programa d'actuacions de millora de l'eficiència energètica en habitatges i del Programa per a l'elaboració del llibre de l'edifici existent per a la rehabilitació i la redacció de projectes de rehabilitació.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #112 - Maig 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua