Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2022 - #112

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

L’Oficina d’Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil participa en un “Simulacre de crisis" per esllavissades i moviments geològics dins del Projecte RISKCOAST

El projecte Riskcoast, en el marc dels projectes europeus Interreg Sudoe, té com a objectius el desenvolupament d’eines per a la prevenció i gestió de riscos de la costa associats al canvi climàtic.

Riskcoast elabora estratègies per a la millora de la coordinació i els plans d’actuació davant les emergències tant en la fase de prevenció com de restauració i rehabilitació.

El parternariat que gestiona el projecte està integrat per institucions espanyoles, franceses i portugueses de diversa índole, entre d’altres, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, el Instituto Geológico y Minero de España, l’Àrea Metropolitana de Lisboa  o la Universitat de Granada.

La Diputació de Barcelona hi participa com a membre beneficiari associat amb l’interès d’implementar els mapes de riscos que es generin en el marc del projecte, com una nova capa del GIS de l’eina oferta als es locals per la gestió dels riscos naturals.

La Cap de l’Oficina d’Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil i la Responsable Tècnica van assistir a un curs de formació i presentació de les eines desenvolupades en el marc del projecte que va tenir lloc a Palma de Mallorca el passat mes d’Abril, on també es va realitzar un simulacre de crisi a Serra de Tramuntana de Mallorca per, posteriorment, avaluar-ne els resultats i analitzar millores per la seva implementació.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #112 - Maig 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua