Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2022 - #112

Altres

Aprovats en els mesos de març i abril tots els recursos del Catàleg de Serveis de la GSHUA en règim de concurrència competitiva

Es tracta concretament de 12 recursos de suport tècnic, 4 de suport econòmic i 1 fons de prestació.

En el marc de la convocatòria del Catàleg 2022 del Pla de concertació Xarxa de Governs Locals 2020-2023, es va aprovar en la Junta de Govern del 10 de març, el Fons de prestació de l’Oficina d’Habitatge “Foment del lloguer i la gestió d’habitatge assequible” per valor de 600.000€ i 67 ens beneficiaris.

El 24 de març també s’aprova la concessió d'ajuts econòmics en règim de concessió directa amb concurrència, que sumen un total de 700.000€, per a la l’"Adquisició d'habitatges" als ajuntaments de Súria, Cardedeu, Sant Quirze del Vallès, Arenys de Munt, Vilafranca del Penedès, Gallifa, Mataró, Rubí, Santpedor, Torre de Claramunt, Sant Vicenç dels Horts, Arenys de Mar, Santa Coloma de Gramenet i Caldes de Montbui; així com els desistiments de Santpedor i Cabrera d'Anoia. Aquest ajut resta obert fins exhauriment del crèdit disponible.

Pel que fa als recursos de suport tècnic de la Gerència que s’atorguen en règim de concurrència competitiva i el termini dels quals va tancar el 8 de febrer, es van resoldre a les sessions de la Junta de Govern del 31 de març i del 21 d’abril. La Gerència ha rebut un total de 358 sol·licituds de suport tècnic i ha pogut estimar un 32,40% de les peticions rebudes.

El primer dictamen, del mes de març, va resoldre l'acceptació dels 4 recursos de suport tècnic de l’Oficina d’Habitatge: 7 Plans locals d’habitatge, 6 Programes d’actuació municipal d’habitatge, 11 Estratègies sectorials d’habitatge i 8 Estudis d’actuacions d’habitatge i rehabilitació. Els altres dos dictàmens aprovats a l’abril, van resoldre l'estimació dels 4 recursos de suport tècnic del Servei d’Urbanisme (7 Dissenys de l’agendes urbanes locals, 11 Planejaments urbanístics per a petits municipis, 8 Diagnosis i estratègies d’urbanisme i regeneració urbana i 6 Estratègies i instruments urbanístics per a urbanitzacions en dèficits) i els 4 recursos de suport tècnic de l’Oficina d’Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil (5 Censos d’activitats, 18  Plans i programes de verificació d’activitats comunicades, 12 Plans d’autoprotecció i protocols, i 17 Plans de protecció civil municipal).

Pel que fa als recursos de suport econòmic, en la Junta de Govern del 28 d’abril es va resoldre la concessió d’ajuts econòmics en règim de concurrència competitiva del Catàleg 2022. En total per la GSHUA ha rebut un total de 276 sol·licituds i s’han pogut atendre 227 ajuts per un import total de 2.799.000€ per donar suport als serveis i les activitats locals. Aquest pressupost queda repartit entre 33 ajuts a la rehabilitació, 25 finançaments per la redacció de planejament urbanístic, 114 finançaments del servei d’inspecció i verificació d’activitats i 55 finançaments dels servei de protecció civil.

Resten oberts els recursos següents: Xarxa de Serveis Locals d'HabitatgeAdquisició d'habitatgesSuport en matèria urbanísticaXarxa de les Agendes Urbanes LocalsGIA - Aplicació informàtica per a la gestió de les activitatsEstudis en matèria d'activitats regulades i protecció civil i PCOM-Aplicació informàtica per a la gestió de les emergències al municipi.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #112 - Maig 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua