Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2022 - #114

Habitatge

Lliurat l’estudi de viabilitat per a la rehabilitació de l’edifici Antonio Machado de Badia del Vallès

Amb aquest estudi, l’Ajuntament de Badia del Vallès disposa d’una guia per transformar una escola en desús en allotjament dotacional.

L’actuació estudiada generaria fins a 47 habitatges socials, que es destinarien als col·lectius de gent gran, que actualment viuen en pisos que presenten problemes d’accessibilitat; i de gent jove, que marxa del municipi per la manca d’habitatge assequible. Els habitatges tindrien majoritàriament una habitació i tots disposarien de terrassa. D’altra banda, els usuaris també comptarien amb zones comunes com menjador, zones d’estar i bugaderia.

L’estudi planteja dues hipòtesis d’actuació a l’edifici: la rehabilitació íntegra o l’enderroc i obra nova. L’opció de la rehabilitació, prioritària pel menor impacte ambiental, i per la conservació de la identitat històrica del municipi, va condicionada a la comprovació per part de l’Ajuntament que la fonamentació existent és apta per aguantar la nova càrrega d’ús prevista.

A nivell econòmic, dins de les hipòtesis d’actuació s’han estudiat dues opcions de gestió  i explotació de l’edifici: en col·laboració público-privada mitjançant una concessió administrativa o directament, amb promoció i inversió municipal.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #114 - Octubre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua