Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2022 - #114

Habitatge

Cardedeu ja disposa de l’estudi d’estratègies sectorials d’habitatge per canviar l'ús de locals comercials en habitatges socials

L’estudi analitza els locals comercials en desús i desocupats situats en eixos desclassificats del municipi per avaluar les viabilitat de convertir-los en habitatges.

L’Ajuntament de Cardedeu va aprovar una modificació del POUM que, entre d’altres qüestions, permetia transformar els locals comercials situats en eixos comercials desclassificats en habitatges de protecció oficial, amb l’objectiu d’activar els locals desocupats en planta baixa que no tenen sortida cap a l’ús comercial. La voluntat municipal és destinar aquests locals a les polítiques municipals d’habitatge i ampliar el parc d’habitatge assequible del municipi per cobrir la demanda d’habitatge social de lloguer de diferents col·lectius.

 

L’estudi s’ha desenvolupat en dues fases, una primera fase d’anàlisi i diagnosi que s’ha centrat en l’anàlisi de les condicions normatives, urbanístiques i físiques i les tipologies d’intervenció. S’han identificat els locals objecte d’estudi susceptibles de transformar i s’han determinat tres tipologies: els desclassificats en finques que han esgotat la densitat i que poden transformar-se en habitatge protegit, els situats en eixos desclassificats i en finques que no han esgotat la densitat, que poden transformar-se en habitatge lliure o els locals ubicats en la resta del municipi en zones on es permet l’ús d’habitatge en planta baixa i en finques que no han esgotat la densitat permesa. S’han identificat 13 locals susceptibles de transformació i 40  locals a estudiar que es troben buits o infrautilitzats però que no es pot concloure que compleixin les condicions per transformar-se en habitatge.

En una segona fase, de formulació de propostes d’actuació, d’acord amb els objectius municipals i l’anàlisi i diagnosi, s’han determinat cinc possibles tipologies d’habitatges amb una única façana o a dues façanes i s’ha fet una estimació econòmica de la transformació del local. Per a la gestió del programa de transformació de locals s’han proposat dues línies d’actuació: l’adquisició dels locals, procés de rehabilitació i la cessió i adjudicació dels habitatges a càrrec de l’Ajuntament i una segona línia d’actuació de transformació del local en habitatge de lloguer assequible a càrrec de la part propietària i la inclusió  a la borsa de mediació, incentivada per les diferents mesures de foment  que es promoguin.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #114 - Octubre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua