Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2022 - #114

Habitatge

Lliurat l’estudi de viabilitat d’una projecte de masoveria urbana a la Colònia Arquers de Cardona

El document analitza la implementació d’un programa de masoveria urbana en una antiga colònia minera, la Colònia Arquers.

L’objectiu del programa de masoveria de Cardona és incrementar l’oferta d’habitatge social i assequible –part del cost del lloguer se supleix amb una contraprestació no dinerària–, implicar les futures persones residents en la rehabilitació dels habitatges, reduir el cost de les actuacions a realitzar a través del finançament de les administracions públiques.

L’Estudi s’ha desenvolupat en dues fases, una primera fase d’anàlisi i diagnosi i una segona de propostes. S’han analitzat els dos habitatges objecte d’estudi des d’una perspectiva urbanística, patrimonial, jurídica, i física dels habitatges i s’ha diagnosticat la necessitat d’adequacions jurídiques o urbanístiques. S’ha fet la seva valoració econòmica plantejant uns amidaments i pressupost orientatiu, així com una aproximació al seu finançament.

La proposta planteja dos escenaris en els que es preveu que l’Ajuntament s’encarregui de les intervencions a la caixa exterior i de facilitar l’arribada de les xarxes de serveis bàsics i la connexió al clavegueram dels habitatges, mentre que les persones masoveres s’encarreguen de les intervencions a l’interior. Es proposen diferents opcions de distribució dels costos de la part masovera així com de proposta contractual i sobre com estructurar la forma de pagament i la proporció entre la part dinerària i la part en espècies del lloguer. L’estudi també incorpora una proposta de gestió i la calendarització de les intervencions.

La intenció de l’Ajuntament és poder replicar la intervenció a altres habitatges de la Colònia Arquers i del municipi, per estendre el programa de masoveria urbana.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #114 - Octubre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua