Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2022 - #114

Habitatge

Mataró acull una taula rodona sobre l’impuls dels Fons Next Generation a la rehabilitació d’edificis i habitatges

La taula informativa tenia la finalitat d'explicar els ajuts destinats a la rehabilitació energètica dels edificis i habitatges.

A la taula hi van participar representants de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, de l’Ajuntament de Mataró, i dels tres Col·legis professionals que intervenen en el circuit de tramitació dels ajuts europeus: el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, el Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Barcelona i el Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida. La moderació de la taula va anar a càrrec de l’Oficina d’Habitatge.

Durant el debat es va posar de relleu la necessitat de mantenir i rehabilitar el parc construït, i d’entendre que la rehabilitació va més enllà d’una necessitat tècnica, ja que és un element fonamental en la salut de les persones i la bona convivència als barris. Igualment, es va fer visible la col·laboració actual entre agents i la predisposició de tots ells per treballar conjuntament i posar-se a disposició de la ciutadania per facilitar la informació i la gestió dels diferents ajuts previstos. Tots els agents van coincidir en la necessitat de donar suport a la ciutadania en les intervencions en edificis i habitatges, i de continuar coordinant-se en el desplegament de les eines necessàries per a la rehabilitació, com són el Llibre de l’edifici i el projecte d’obra.

La taula rodona, que es va fer el passat 15 de setembre, és un dels actes que complementen l’exposició interactiva ‘Rehabilitem’ que es troba instal·lada en l’Espai Mataró Connecta de  Mataró i es pot visitar fins al 30 de setembre. La Diputació de Barcelona posa aquesta exposició a disposició dels ens locals per sensibilitzar la ciutadania de la importància del manteniment i rehabilitació d’habitatges i edificis.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #114 - Octubre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua