Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2022 - #114

Habitatge

Lliurades les estratègies sectorials per a la mobilització i intervenció en habitatges desocupats de Cercs, Igualada i Navàs

L'objectiu d'aquests estudis  són concretar i desenvolupar un programa d’inspeccions d’habitatges buits i en mal estat de conservació, que permetrà que els municipis comptin amb un cens d’habitatges buits.

Amb aquesta informació poden definir línies estratègiques i propostes d’actuació davant les situacions anòmales i el mal estat de conservació del parc d’habitatges.

La primera fase de l’Estudi es concreta en l’elaboració i accés restringit al personal municipal autoritzat de l’eina web de consulta “Detecció d’Indicis de Desocupació d’Habitatges” (DINDESH), que permet la consulta de dades desagregades dels indicis de desocupació d’habitatge al municipi. A la segona fase, amb el programa de masoveria urbana, els ajuntaments estableixen unes bases a través de les quals es puguin desenvolupar actuacions per mobilitzar els habitatges amb indicis de desocupació identificats.

En el cas de Navàs, els treballs han servit per actualitzar les dades de l’estudi sobre “Detecció i intervenció en habitatges desocupats” fet el 2017 i per donar impuls al projecte municipal de mobilització d'habitatges desocupats mitjançant la masoveria urbana.

Simultàniament a l’elaboració de les estratègies sectorials d’habitatge per a la mobilització i intervenció d'habitatges desocupats i situacions anòmales, l’Ajuntament d’Igualada, ha portat a terme un estudi del parc d’habitatges existent al municipi liderat des del departament d’urbanisme. L’interès d’aquest estudi neix amb l’objectiu de contraposar la informació procedent del Pla Local d’Habitatge, en redacció durant els anys 2021 i 2022 i quantificar i ubicar els habitatges buits, el motiu de la desocupació i el seu estat de conservació. La metodologia emprada per a aquesta anàlisi qualitativa de l’estat i ús del parc d’habitatges que ha dut a terme l’Ajuntament, s’ha analitzat i recollit en la part d’anàlisi i diagnosi de l’estudi lliurat.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #114 - Octubre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua