Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2022 - #114

Habitatge

El municipi de Torelló ja compta amb un Pla Local d’Habitatge per detectar i estudiar les necessitats d’habitatge

EL PLH, és un document tècnic, que regirà les polítiques d’habitatge del municipi del proper sexenni.

El Pla Local d’Habitatge (PLH) és el document tècnic que, partint de l’anàlisi i diagnosi de la situació de l’habitatge en un àmbit territorial determinat i de les condicions de context (socioeconòmiques, urbanístiques, d’organització municipal, etc.), defineix, per un període de sis anys, les estratègies i propostes a desenvolupar des del govern local amb l’objecte de fomentar l’assoliment del dret dels ciutadans a gaudir d’un habitatge digne en condicions assequibles.

El Pla té com a finalitat detectar les necessitats en matèria d’habitatge del municipi i establir els mitjans per donar-hi resposta. El treball identifica els reptes més rellevants en matèria d’habitatge al municipi com són facilitar l’emancipació juvenil al municipi, fomentar el lloguer i diversificar les tipologies d'habitatge, prevenir la pèrdua de l’habitatge i la pobresa energètica o incrementar la capacitat de gestió del parc d’habitatge assequible i social.

En el document s’ha aprofundit en el contingut d’algunes de les actuacions per aconseguir aquestes fites com, per exemple, actuacions planificades per l’ampliació del parc amb l’impuls de la promoció i activació de noves promocions i de les promocions inacabades o l’adquisició d’habitatges mitjançant el dret de tanteig i retracte. També planteja la necessitat de millorar la gestió dels habitatges assequibles i socials i la coordinació entre els múltiples actors que en tenen la propietat.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #114 - Octubre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua