Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2022 - #114

Habitatge

L’Oficina d’Habitatge esgota els ajuts als ajuntaments per a l'adquisició d'habitatges

El 30 de setembre va finalitzar el termini de sol·licitud de l’ajut per a l’Adquisició d’Habitatges, recurs del Catàleg de Serveis

El 30 de setembre va finalitzar el termini de sol·licitud de l’ajut per a l’Adquisició d’Habitatges supostària de la convocatòria d’aquest 2022 perquè els ajuntaments adquirissin habitatges mitjançant l’exercici del dret de tanteig i retracte i l’adquisició a preu per sota mercat. 

L'Oficina d'Habitatge, en la convocatòria d’enguany, ha concedit 1.025.000,00 euros de subvencions als municipis per comprar habitatges mitjançant l’exercici del dret de tanteig i retracte del Decret Llei 1/2015. Es tracta d’habitatges propietat d’entitats financeres o fons d’inversió adquirits en processos d'execució hipotecària o mitjançant compensació o pagament de deutes  i també de compres fetes a preu per sota mercat, amb l’objectiu d’ampliar el parc municipal d’habitatge. Aquest any se n’han beneficiat 21 municipis que han rebut un import de fins a 50.000 euros per ajuntament per comprar habitatges.

 

Des de l'inici del recurs al 2016, la Diputació de Barcelona ha destinat més de 3.400.000,00 euros a subvencionar l’adquisició d’habitatges per part dels ens locals de la demarcació, que han comprat 92 habitatges, majoritàriament en exercici del dret de tanteig i retracte i sempre a preu per sota mercat. Amb aquestes adquisicions s’ha pogut incrementar l’oferta d’habitatge assequible destinat a pal·liar situacions de vulnerabilitat residencial.

 

Enguany hem avaluat el valor social d’aquest programa d’adquisició. Aquí podeu llegir les principals conclusions de l’estudi.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #114 - Octubre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua