Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2022 - #114

Urbanisme

Participem al Global Goals for Cities Manresa i al curs Les Agendes Urbanes: Instrument de canvi urbà integral i Nova Governança

La sessió va tenir lloc el passat 23 de setembre, on tècnics del Servei d’Urbanisme de la GHSUA van difondre la tasca realitzada en relació al projecte transformador.

El primer esdeveniment organitzat per URBACT  i l’Ajuntament de Manresa en col·laboració amb l’Àrea de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona, pensat com a espai expositiu, de reflexió i de capacitació, tractà la localització de les agendes globals i, especialment, dels ODS a les ciutats des d’una perspectiva global, multinivell i multilateral posant en relleu el paper dels governs locals i dels municipis. El Servei d’urbanisme participà en la taula rodona de la segona jornada en la qual es tractà la planificació estratègica com a instrument d’aplicació de les agendes urbanes globals per aterrar els ODS.

Pel que fa al segon acte, la Federació de Municipis de Catalunya organitzà el curs presencial “Les Agendes Urbanes: Instrument de ­canvi urbà integral i Nova Governança” amb la finalitat de donar a conèixer els principals objectius i la metodologia emprada en el desenvolupament de les Agendes Urbanes, així com d’exposar els resultats obtinguts de casos concrets d’èxit. En aquest context, els tècnics del Servei d’Urbanisme presentaren el suport individualitzat que s’ofereix als ens locals a través del Catàleg de serveis de la Diputació de Barcelona, mitjançant els recursos tècnics de disseny de l’Agenda Urbana local i el d’adhesió a la Xarxa de les Agendes urbanes locals. Així com també, els estudis sectorials i el conjunt d’eines digitals en els quals s’està treballant per posar a l’abast dels municipis.

 

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #114 - Octubre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua