Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2022 - #114

Urbanisme

L’Ajuntament de Figaró - Montmany rep el document d’estudis previs per a l’adquisició dels sòls per executar el carrer del Mig

L’estudi analitza amb detall un tram viari previst pel planejament general que encara no s’ha executat i les possibilitats del seu desenvolupament.

El Pla d’Ordenació urbanística municipal del municipi, de 2015, delimita dins del nucli urbà un espai de sistema viari que actualment està ocupat per horts, jardins i edificacions diverses. Aquesta previsió de vial, anomenat carrer del Mig, està ubicat entre els carrers de Vic i els de Mossèn Jacint Verdaguer, amb uns accessos peatonals a través de petits carrerons des del mateix carrer fins al límit de sòl urbà on es preveu el desenvolupament en sòl urbanitzable delimitat de Can Colomer. El Pla general no preveu cap sistema d’obtenció d’aquest vial, i per tant,  queda clara la necessitat i conveniència de l’execució d’aquest sistema per solucionar la problemàtica d’accés dels veïns i per poder tancar el circuït viari del nucli de forma que els vehicles puguin entrar i sortir per dos punts del nucli del Figaró.

 

El treball parteix d’un document d’Estudi de programació de 2011 elaborat pel Servei d’Equipaments i Espai Públic sobre les possibles alternatives i costos d’execució d’urbanització i obertura del vial. Per altra banda, el treball també s’ha elaborat paral·lelament a una modificació puntual del POUM que ha realitzat el propi Ajuntament per donar compliment a una sentència sobre un àmbit concret del carrer del Mig.

 

L’objectiu de l’estudi lliurat, és el d’establir els mecanismes legals i urbanístics, així com d’apuntar les possibilitats d’obtenir aquest seguit d’espais privats de cara a l’execució del sistema viari, aportant arguments que siguin útils en el procés de presa de decisions per a la gestió d’aquest àmbit. 

 

El document conté la corresponent anàlisi de la viabilitat tècnica i econòmica de la proposta del planejament, identificant les finques aportades, els béns afectats i realitzant una valoració d’alternatives urbanístiques i legals per a l’obtenció del sistema viari determinant el millor sistema d’actuació i gestió. També, incorpora una proposta d’obtenció per expropiació per fer possible el desenvolupament conjuntament amb una comparativa econòmica i de gestió entre les diferents alternatives previstes.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #114 - Octubre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua