Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2022 - #114

Urbanisme

Lliurat a l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar el DIES sobre els efectes de l’anul·lació del POUM i retorn a les NNSS de 1985

Lliurat el document de Diagnosi i Estratègies sobre els efectes de l’anul·lació del Pla d’ordenació urbanística municipal i retorn a les Normes subsidiàries de planejament de 1985.

La Comissió Territorial de la Comissió d’Urbanisme de la Catalunya Central, va aprovar definitivament el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (en endavant, POUM)  de Castellbell i el Vilar el 23 de desembre de 2010, quedant la seva efectivitat suspesa fins a la presentació d’un text Refós que rectifiqués les deficiències detectades. El Text Refós va ser ratificat el 25 de juny de 2015 i publicat al DOGC núm. 6954  de 10 de setembre de 2015.

El POUM fou declarat nul de ple dret per la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de 27 de desembre de 2018, ratificada a la seva vegada pel Tribunal suprem al novembre de 2020. Aquesta nul·litat suposa el retorn a les Normes subsidiàries de planejament (en endavant, NNSS) de l’any 1985.

L’objectiu del document de Diagnosi i Estratègies era conèixer les conseqüències jurídiques de les actuacions urbanístiques realitzades durant la vigència del POUM i quins plans o instruments urbanístics s’haurien de promoure, per tal de donar una resposta a totes les mancances que comporta tenir vigent el planejament urbanístic general de les NNSS, i alhora, poder impulsar el creixement i desenvolupament del municipi a través de l'ordenació i la planificació.

Amb aquest document, redactat per un equip pluridisciplinar, es plantegen 39 actuacions, agrupades segons grau de complexitat i tipus d’iniciativa (publica o privada), per a resoldre les 42 incidències detectades que l’ajuntament podrà valorar de desenvolupar o d’estudiar en més detall. Entre elles, hi ha l’actuació d’iniciar novament el POUM.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #114 - Octubre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua