Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2022 - #114

Urbanisme

L’Ajuntament de l’Espunyola rep la Modificació puntual de les Normes de planejament urbanístic per aprovació inicial

El passat mes de setembre el Servei d’urbanisme va lliurar a l’Ajuntament de l’Espunyola la Modificació puntual de les Normes de planejament urbanístic per aprovació inicial.

El planejament urbanístic general del municipi de l’Espunyola són les Normes de planejament urbanístic plurimunicipal de Comarques Centrals (en endavant, NPU). Aquestes NPU van ser aprovades provisionalment al 2010 i definitivament al 2015. Entre les dues aprovacions és van modificar els límits del terme municipal generant una disconformitat entre les NPU i el límit de terme municipal oficial. Aquest fet provoca que un conjunt de sòls situats al perímetre de l'Espunyola, classificats de sòl no urbanitzable, tinguin assignats un règim jurídic que no els pertoca a l'estar incorporats dins el planejament urbanístic general d'un altre municipi.

La Modificació puntual de les NPU es tramita per donar resposta a la situació de disconformitat entre el límit de les NPU i el límit de terme municipal oficial per tal de poder establir el règim urbanístic en els sòls que els manca i excloure aquells que no pertanyen al terme municipal.

Concretament els sòls es troben en dues casuístiques diferents:

  • els sòls inclosos dins el límit de les NPU però que es troben fora del límit de terme oficial per tant li correspondria el règim urbanístic del planejament urbanístic general del municipi veí (àmbits que caldrà excloure de les NPU de l'Espunyola).
  • els sòls exteriors al límit de les NPU però que realment pertanyen a l'Espunyola i, per tant, cal que estiguin regulats per les NPU de l'Espunyola (àmbits que caldrà incloure dins de l'àmbit de les NPU de l'Espunyola assignant-los una classificació i qualificació urbanística).

El document lliurat, corresponent a l’aprovació inicial de la MPNPU, incorpora, entre d’altres, l’estudi ambiental estratègic a l’estar sotmès el document a avaluació ambiental estratègica ordinària.

Amb aquest document l’ajuntament continuarà la MPNPU amb el suport de la GSHUA fins a la seva aprovació definitiva i posterior publicació.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #114 - Octubre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua