Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2022 - #114

Urbanisme

Pla Especial de Catàleg de Masies, cases rurals i altres construccions de Gelida per a la seva aprovació inicial

Lliurat el document que facultarà a l’ajuntament per la concessió de llicències directes sense la necessitat del tràmit al Departament de Territori de la Generalitat.

El municipi de Gelida no disposava d’un instrument normatiu de planejament que regulés el conjunt d’edificacions en sòl no urbanitzable (SNU). Tal i com especifica el text refós de l’actual  Llei d’ Urbanisme, per poder reconstruir o rehabilitar aquestes construccions és necessari que hagin estat incloses en un catàleg específic: un Pla Especial de Catàleg de masies, cases rurals i altres construccions en sòl no urbanitzable (PEM).

Gelida té una superfície de 26,52 km2, dels quals gairebé el 90%, (23,37 km2) estan qualificats com a no urbanitzables i una gran part d’aquests estan inclosos dins el Pla d’Espais d’Interès Natural de Catalunya (PEINC) i la Xarxa Natura 2000.

El PEM recull 182 elements dels quals proposa d’incloure’n 39 al catàleg. Les raons que la legislació fixa per justificar la inclusió de l’element al catàleg són els valors històrics, arquitectònics, paisatgístics, ambientals o socials. Els altres 143 són altres construccions  incorporades a un inventari, lliurat a l’ajuntament, que identifica totes les construccions en SNU que no reuneixen dits valors.

Amb l’anterior fase d’Avanç es va iniciar la tramitació ambiental per sotmetre els documents al procediment d’avaluació ambiental simplificada. Un cop formalitzada l’ aprovació inicial, l’ Ajuntament obrirà els documents al preceptiu període d’ informació pública i en demanarà informe als organismes afectats per raó de les seves competències sectorials.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #114 - Octubre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua