Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2022 - #114

Urbanisme

Lliurat a l’Ajuntament de Castellcir el document per aprovació inicial del Pla Especial de Masies

El Pla Especial de catàleg de masies és l’instrument urbanístic que regula les masies, cases rurals i altres construccions del sòl no urbanitzable del municipi de Castellcir.

El municipi de Castellcir, situat a l’extrem oriental de la comarca del Moianès,  està format per dos parts discontinues, l’àmbit que dona nom al municipi i Marfà, enclavament territorial situat a uns quants kilòmetres a l’oest entre Moià i Castellterçol. Caracteritzat històricament per l’hàbitat dispers, disposa d’un terme amb una superfície de 3.394 ha de les quals, 3.309 ha, corresponen a sòl no urbanitzable.

L’any 2019 es van iniciar els treballs de redacció de la fase d’avanç del PEM de Castellcir  amb l’objectiu d’evitar la desaparició i preservar aquelles construccions del SNU susceptibles de ser catalogades, així com de dotar-les d’usos.  Paral·lelament, aquests documents van ser sotmesos al corresponent procés d’avaluació ambiental.

A partir d’aquest avanç i els informes emesos pels diferents organismes, s’ha generat el corpus documental per a la seva aprovació inicial. El PEM proposa catalogar 43 elements i fixa quins són els criteris per a la seva restauració, rehabilitació i reconstrucció, els usos permesos i les possibilitats de fer-hi ampliacions o de dividir la propietat tant a la normativa del PEM com a les fitxes corresponents de cada element de manera individualitzada.

La documentació derivada d’aquest catàleg serà sotmesa al preceptiu període d’informació pública i, al mateix temps, l’Ajuntament sol·licitarà els informes sectorials als organismes competents. Un cop es disposi de la resolució d’aquests, l’Ajuntament amb el suport de la GSHUA continuarà amb el procés de redacció del PEM fins a la seva aprovació definitiva i posterior publicació als diaris oficials.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #114 - Octubre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua