Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2022 - #114

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

L'Oficina d'Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil lliura tres Duprocim

Els ajuntaments de Sant Antoni de Vilamajor, La Nou de Berguedà i Sant Iscle de Vallalta reben el Document Únic de de Protecció Civil Municipal.

El DUPROCIM és un treball que estableix el marc orgànic i funcional per prevenir i controlar els riscos sobre les persones i els béns i donar resposta adequada a possibles situacions d’emergència al municipi. El Pla està sota responsabilitat de l’alcalde i garanteix la integració d’aquestes actuacions amb el sistema autonòmic de protecció civil.

Incorpora en un únic document que conté informació sobre l’organització municipal, l’anàlisi dels riscos que hi pugui haver, els elements i àrees vulnerables o de més afectació que hi ha al municipi, així com els procediments operatius per risc. També conté fitxes d’actuació per a cadascun d’ells amb cartografia específica i un directori telefònic, el catàleg de mitjans i recursos que es disposa així com consells d’autoprotecció adreçats a la població.

Els plans de protecció civil (DUPROCIM) s’han d’aprovar pel plenari municipal, sotmetre’s a informació pública i posteriorment han de ser homologats per la Comissió de protecció civil de Catalunya, organisme de la Generalitat de Catalunya. Un cop homologats, els municipis hauran de realitzar les actuacions d’implantació, actualització i revisió i implicaran, principalment, sessions formatives al personal tècnic i polític que configuri els diferents grups d’actuació, com el comitè d’emergències, grups locals d’avisos a la població, gabinet d’informació municipal o coordinador municipal de l’emergència, entre d’altres, a més de simulacres i campanyes d’informació a la població.

En tots els municipis trobem els riscos territorials consistents, principalment, en emergències per onades de calor o de fred, emergències per concentració de persones degut a espectacles populars, festes o manifestacions i emergències per malalties transmissibles emergents amb un alt risc potencial.

En el cas de Sant Antoni de Vilamajor, el DUPROCIM redactat i lliurat, inclou riscos territorials, risc per incendis forestals, per inundacions, risc químic per transport de mercaderies perilloses, risc per ventades, sismes i nevades i risc per pandèmies.

A La Nou de Berguedà, el DUPROCIM contempla els riscos territorials, risc per incendis forestals, risc per transport de mercaderies perilloses, risc per nevades, risc sísmic i risc per ventades.

Finalment, el DUPROCIM de Sant Iscle de Vallalta contempla el risc territorial bàsic, risc per incendis forestals, risc per inundacions, risc per ventades i risc per nevades.

El DUPROCIM s'ha d'actualitzar anualment o bé quan es produeixi un canvi que faci que s'hagi d'actualitzar. Alhora aquest s'ha de revisar, cada quatre anys o bé quan hi hagi una modificació substancial.

La cartografia de DUPROCIM és consultable a la plataforma SITMUN - Sistema d’Informació Territorial Municipal de la Diputació de Barcelona, i el municipi la pot actualitzar.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #114 - Octubre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua