Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2022 - #114

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

Lliurament de Plans d’Autoprotecció als municipis d'Artés, Capellades i Espunyola

Els Plans d’Autoprotecció (PAU) donaran resposta adequada a les possibles situacions d’emergència que puguin produir-se als municipis.

El Pla d'autoprotecció és una eina de programació de les accions i mesures que han de ser adoptades pels titulars de les activitats, amb els seus propis mitjans i recursos, en l'àmbit de la seva competència, per aconseguir que, davant d’una situació d'emergència, les decisions i accions a desenvolupar es portin a terme d'una manera ràpida i sistemàtica. 

El PAU de la deixalleria de Capellades té  com a propòsit minimitzar les conseqüències d’una emergència, especialment en quant al salvament de persones i béns i donar resposta a qualsevol situació d’emergència o risc greu col·lectiu que pugui afectar les instal·lacions ubicades al Polígon Industrial La Barquera. La deixalleria està oberta des de l’agost de 2010 i és un servei de l'Ajuntament de Capellades per als veïns de Capellades on es poden portar els residus domèstics i de la llar. En cap cas no és un servei destinat als residus de les empreses o tallers, que han de contractar un gestor de residus privats.

A l’Espunyola s’ha lliurat el Protocol d’Actuació en cas d’emergències del local social, espai polivalent destinat a la població en general per realitzar actes principalment de tipologia cultural, lúdica i esportiva. Així mateix, l’espai també es lloga per realitzar festes i celebracions de grups.

Els punts i moments  crítics de la instal·lació varien en funció de la intensitat del seu ús. Per exemple, el risc associat a incendis als quadres elèctrics és present qualsevol dia mentre que el risc associat a persones per possibles caigudes o lesions d’origen esportiu, dependrà si en aquell moment s’hi està realitzant alguna activitat, com ara el ball en línia, els tallers de memòria o gimnàstica dolça.

Finalment, s’ha lliurat el Pla d’autoprotecció del pavelló d’esports municipal d’Artés que ocupa un solar en sòl urbà, amb una superfície construïda aproximada de 2.244 m2 . L’edifici forma part del complex esportiu municipal, el qual disposa de camp de futbol, piscina, pistes poliesportives, bar etc. I on s’hi realitzen ordinàriament i de forma periòdica durant l’any activitats esportives (gimnàstica, bàsquet i futbol sala) i activitats extraordinàries realitzades en èpoques específiques de l’any (celebració de Cap d’Any i concerts).

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #114 - Octubre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua