Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2022 - #114

Habitatge

L’exposició “Rehabilitem” visita Mataró, Santa Margarida i els Monjos i Igualada

L’exposició “Rehabilitem” continua la seva itinerància amb l'objectiu de fomentar la cultura de la rehabilitació d’edificis entre la ciutadania.

De l’1 de setembre fins al dia 3 d’octubre es va poder visitar a l’Espai Connecta de Mataró i del 4 d’octubre fins a l’1 de novembre ha estat instal·lada a la Masia Mas Catarro de Santa Margarida i els Monjos i fins al 22 de novembre es podrà visitar al Centre Cívic Nord d’Igualada

L’exposició de Mataró va ser inaugurada pel diputat de l’Àrea d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Pere Pons, i per la regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Mataró, Sarai Martínez.  A l’Alt Penedès les persones encarregades de presentar l’exposició van ser Pere Pons; Imma Ferret, alcaldessa de Sta. Margarida i els Monjos; Filo Martínez, regidora d’Habitatge de Santa Margarida i els Monjos; i Xavier Lluch, president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès. Finalment, a Igualada, l’acte inaugural va anar a càrrec l’alcalde de la ciutat, Marc Castells, a banda del mateix Pere Pons.

En la seva intervenció a Mataró, Pere Pons va explicar que l’exposició “dona a conèixer els instruments, els agents que participen en el procés rehabilitador i els que poden facilitar que la ciutadania es decideixi a fer el pas de rehabilitar”.

Coincidint amb les inauguracions, tant el Consell Comarcal de l’Alt Penedès i l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos com l’Ajuntament de Mataró i el d’Igualada  van organitzar xerrades informatives sobre els ajuts Next Generation a la rehabilitació on han intervingut els agents implicats en el procés de rehabilitació.

L’exposició ReHabilitem té com a objectiu fomentar la cultura de la rehabilitació d’edificis entre la ciutadania i donar a conèixer els avantatges que té el manteniment dels edificis, així com adaptar-los a les necessitats de confort i estalvi energètic.

Es tracta d’una exposició sensorial i interactiva realitzada des de l’Oficina d’Habitatge de la Diputació de Barcelona que dona resposta a preguntes de què és i per què cal rehabilitar, com s’ha de fer, o quins ajuts hi ha per fer-ho, posant especial èmfasi en l'oportunitat que representen els ajuts dels fons Next Generation.

Els municipis interessats en acollir l’exposició poden sol·licitar-la a través d’aquest web.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #114 - Octubre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua