Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2022 - #114

Habitatge

Lliurats els PAMH de Casserres, Centelles, Moià, Sant Salvador de Guardiola, Taradell i Vacarisses

El PAMH  és un instrument de planificació en el qual es programen actuacions en un escenari temporal d’uns quatre anys.

L’objectiu és donar eines als ens locals per definir les seves polítiques en matèria d’habitatge. El suport consisteix en un procés d’acompanyament a l’ajuntament per tal de detectar necessitats, definir objectius i concretar actuacions en matèria d’habitatge.

El PAMH ha estat una oportunitat per dotar l’equip de govern de Centelles d’un “full de ruta” del conjunt de les actuacions que s’estan realitzant i de les que es podrien realitzar en els temes d’habitatge que més els preocupen; a partir de la participació de polítics i tècnics de l’ajuntament i del suport de la Diputació.

En el cas de Casserres, el PAMH proposa reforçar la coordinació amb altres administracions com a via d’impuls de la política pública d’habitatge, especialment buscant noves vies de col·laboració amb el Consell Comarcal del Berguedà. Un altre objectiu que es marca el treball és la mobilització del parc d’habitatges buits, amb la idea d’impulsar un cens d’habitatges en situació anòmala, a més d’adquirir i rehabilitar habitatges en desús. 

El PAMH de Moià estableix diferents objectius per donar resposta a les principals problemàtiques en matèria d'habitatge, dels quals es deriven un seguit d’actuacions que l’ajuntament durà a terme al llarg dels propers tres anys. En primer lloc aprofitar els recursos municipals per proveir habitatge d’ús social, amb la  constitució i gestió del patrimoni públic de sòl i habitatge i la rehabilitació d’habitatges municipals. En segon lloc mobilitzar habitatge buit, amb l’establiment de diferents mesures per identificar els usos anòmals de l’habitatge i incentivar la seva activació.

Les 21 actuacions que es recullen en el PAMH de San Salvador de Guardiola responen als objectius de reorganitzar la gestió municipal de l’habitatge, garantir la creació dels habitatges protegits necessaris per cobrir les necessitats actuals i futures de la població, i aprofundir en el coneixement de l’estat d’ocupació i conservació del parc d’habitatges.

D’entre les propostes del PAMH de Taradell, destaquen les mesures encaminades a incrementar l'habitatge assequible i social. En aquest conjunt d’actuacions es proposa optimitzar els recursos i el parc públic existent per tal d’ampliar el parc d’habitatge assequible i social, i possibilitar la promoció d’habitatges protegits en règim de lloguer sobre solars de titularitat municipal. El document també programa actuacions destinades a gestionar, ampliar i millorar el patrimoni municipal –amb el patrimoni municipal de sòl i habitatge inventariat recentment– i incrementar i millorar el parc públic mitjançant l’adquisició d’habitatges.

El PAMH de Vacarisses, finalment, dona resposta a diferents objectius del municipi, com la generació d’habitatge de lloguer que permeti a les persones joves l’emancipació per fer front a la quasi inexistència d’habitatge de lloguer al municipi.  En vista a estratègies a més llarg termini, es preveu facilitar la generació d’habitatge assequible a través del planejament, treballant les modificacions pertinents per generar habitatge assequible i protegit.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #114 - Octubre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua