Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2022 - #115

Habitatge

La rehabilitació de l’antic ajuntament de Sora, visita d’estudi del cicle: “Les polítiques d’habitatge dels municipis petits”

El municipi osonenc de Sora va acollir el passat dia 2 de desembre l’última cita d’enguany del Cicle de visites: “Les polítiques d’habitatge dels municipis petits” que organitza l’Oficina d’Habitatge.

Aquesta visita d’estudi va permetre a la trentena de persones que hi van assistir conèixer “in situ” la intervenció de rehabilitació que ha dut a terme l’Ajuntament de Sora sobre l’edifici de l’antic ajuntament, en desús des de fa anys, i la seva transformació en dos allotjaments dotacionals reservats per a joves del poble. Totes dues intervencions han comptat amb el suport tècnic i econòmic de la Diputació de Barcelona.

La visita es va estructurar en dues parts. En la primera, l’Alcaldessa del municipi, Janna Locher, la Secretària, Meritxell Llopart i l’arquitecte tècnic de l’Ajuntament Miquel Sellés, van contextualitzar la situació demogràfica i l’escassa oferta residencial de lloguer existent en aquest petit municipi i van explicar les intervencions practicades.  També van explicar les motivacions que els van portar a generar habitatge públic: la necessitat d’oferir solucions residencials assequibles als joves del poble, per facilitar la seva emancipació i combatre la pèrdua de població. Per part de la Diputació de Barcelona van intervenir en aquesta primera part, Maria Xalabarder, gerent de Serveis d’Habitatge, Urbanisme i Activitats, David Mongil, cap de l’Oficina d’Habitatge, i Lena Vidal i Carolina Cabrera, arquitectes de l’Oficina d’Habitatge i del Servei d’Urbanisme, respectivament. Van explicar el suport tècnic i econòmic que s’ha prestat a l’ajuntament: primer un estudi de viabilitat del projecte, la regularització urbanística creant la clau d’habitatge dotacional al municipi, i el finançament de les obres de rehabilitació.

Durant la segona part de la sessió es van visitar els dos allotjaments dotacionals resultants de la intervenció de rehabilitació. Durant la mateixa, l’arquitecte tècnic de l’Ajuntament Miquel Sellés,l Sellés en la seva intervenció va destacar la important contribució a la millora de l’eficiència energètica de l’edificació, utilitzant per a la calefacció terra radiant per aerotèrmia i millorant l’aïllament tèrmic.

L’objectiu de les visites d’estudi és donar a conèixer i destacar les polítiques públiques locals d’habitatge dutes a terme a municipis de menys de 10.000 habitants de la demarcació de Barcelona. Amb aquestes visites es vol afavorir la transferència d’experiències a altres municipis que comparteixin realitats sociodemogràfiques, econòmiques, laborals i residencials amb els municipis visitats.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #115 - Desembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua