Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2022 - #115
Go top

Monogràfic

El 21 de juliol del 2020, els Estats i els governs de la Unió Europea van aprovar un paquet d'ajudes financeres per pal·liar la crisi econòmica i social provocada per la pandèmia de la COVID-19 i transformar les economies europees fent-les més verdes, més innovadores i més resilients. Amb aquests objectius, es va dissenyar el programa de recuperació Next Generation EU, dotat amb més de 800.000M€.

Go top

Destacat

La Diputació de Barcelona va presentar les seves principals propostes en l’àmbit de la tecnologia, innovació i gestió urbana a l’Smart City Expo 2022, que es va celebrar del 15 al 17 de novembre a la Fira de Barcelona – Gran Via. El dia 15 de novembre, l’estand de la corporació va acollir diferents presentacions de “Projectes innovadors de la Diputació de Barcelona en la gestió d’Infraestructures i Espais Naturals”. La GSHUA va presentar tres sistemes d’informació territorial, que són eines de suport a la gestió urbanística i la protecció civil.

Go top

Habitatge

Lliurat el Pla Local d’Habitatge de Tordera

El Pla local d’habitatge (PLH) de Tordera detecta les necessitats en matèria d’habitatge del municipi.

L'Ajuntament d'Artés acull l’exposició itinerant “Rehabilitem”

L'exposició es podrà visitar fins al 2 de gener a l’Espai Cal Sitges d'Artés (Bages) amb l'objectiu de fomentar la cultura de la rehabilitació.

La rehabilitació de l’antic ajuntament de Sora, visita d’estudi del cicle: “Les polítiques d’habitatge dels municipis petits”

El municipi osonenc de Sora va acollir el passat dia 2 de desembre l’última cita d’enguany del Cicle de visites: “Les polítiques d’habitatge dels municipis petits” que organitza l’Oficina d’Habitatge.

Nova edició dels Espais de la XSLH per debatre els projectes d’Entorns Residencials de Rehabilitació Programada

El 9 de novembre va tenir lloc la segona edició dels Espais de la Xarxa de Serveis Locals d’Habitatge amb el títol “La gestió de les actuacions en Entorns Residencials de Rehabilitació Programada”.

Go top

Urbanisme

Lliurades les Agendes Urbanes locals als ajuntaments de Masquefa, Martorell, Sant Cugat i Canet de Mar

L’Agenda Urbana Local es concep com el full de ruta que ha de guiar les polítiques urbanes municipals amb l’horitzó 2030.

Castellolí disposa del document d’Avanç del Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM)

El document proposa una adequació del planejament vigent a la realitat actual establint un nou model d’ordenació integral del municipi.

Lliurat a l’ajuntament de Montseny l’Informe tècnic que estableix el procediment necessari per arribar a l’aprovació del POUM

L’objectiu principal és establir els passos a seguir per part de la corporació municipal respecte al POUM que va quedar aturat.

L’Ajuntament d’Avià rep la Modificació puntual del Pla especial de masies i cases rurals del SNU per a la seva aprovació inicial

El Pla especial identifica els elements susceptibles de catalogació per tal de preservar, recuperar o rehabilitar les construccions del SNU del municipi.

Cabrera de Mar rep el Pla Especial de Catàleg de masies, cases rurals i altres construccions en sòl no urbanitzable

El municipi de Cabrera de Mar té una superfície de 893 ha de les quals el 70% corresponen a la categoria de sòl no urbanitzable.

Es lliura a l'Ajuntament de Sant Martí Sesgueioles l’Ordenança de Paisatge Urbà del municipi situat a la comarca de l'Anoia

El Servei d’Urbanisme ha lliurat el document que permetrà al municipi implantar una Ordenança del paisatge del seu sòl urbà.

Es lliura el Projecte de Reparcel·lació de la urbanització de La Servera a l'Ajuntament de Corbera de Llobregat

Lliurat el document per a la seva aprovació inicial, acte que permetrà iniciar la regularització d’aquesta urbanització del Baix Llobregat.

Sant Cugat del Vallés presenta la seva Agenda Urbana definint estratègies, objectius i actuacions

L'acte va ser com a cloenda del procés de treball “Inspira” destinat al desenvolupament de projectes estratègics del consistori.

Altres lliuraments

Durant els darrers mesos, el Servei d’Urbanisme ha lliurat diversos documents i figures de planejament urbanístic als ajuntaments de Parets del Vallès, Capolat, Sant Martí d’Albars, Copons i Vallcebre.

Go top

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

Lliurament del cens i del pla i programa de verificació d’activitats comunicades a Balenyà, Súria i Seva

Els ajuntaments ja disposen de cens d’activitats i establiments i del pla de verificació d’activitats comunicades així com dels respectius programes anuals.

Lliurament dels Plans d’Autoprotecció a Masnou, Sant Andreu de Llavaneres, Parets del Vallès, Vic, Vilada i Sallent

El PAU és una eina de programació de les accions i mesures que davant d’una situació d'emergència les accions es portin a terme d'una manera ràpida i sistemàtica.

Lliurament del Document Únic de Protecció Civil (DUPROCIM) a diversos municipis

Ja disposen del document Molins de Rei, Campins, Dosrius, Teià i Llinars del Vallès i implantació del DUPROCIM de Matadepera.

EL PCOM (Protecció Civil Operativa Municipal) continua implantant-se al territori

Santa Perpetua de Mogoda, Sant Llorenç Savall i Pallejà ja disposen de l’aplicació PCOM (Protecció Civil Operativa Municipal).

Go top

Cursos i jornades

Participació a les jornades del "Fòrum per a l’habitatge cooperatiu en cessió d’ús" organitzada per Sostre Cívic.

L'acte va tenir lloc els dies 25, 26 i 27 de novembre a Barcelona al Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra.

L'Ajuntament de Masquefa acull la segona jornada de treball de la Xarxa d’Agendes Urbanes

El 13 de desembre es va celebrar la segona trobada presencial de la Xarxa de les Agendes Urbanes Locals.

Celebrada la Trobada anual del Gestor d'Informació d'Activitats per fomentar el treball en xarxa

El GIA és una aplicació per facilitar als ajuntaments la gestió de les activitats i establiments dels seus municipis.

Go top

Normativa

Aprovada la modificació del model d’Ordenança reguladora dels procediments d’intervenció municipal en l’edificació i l’ús del sòl i del subsòl (ORPIME).

El nou text inclou aquelles modificacions que s’han detectat com a possibles millores d’accessibilitat del model per a la seva implementació després d’un any d’experiència en l’adaptació en el territori.

Go top

Altres

Aquest mes de desembre s’ha formalitzat un conveni de col·laboració que estableix el marc de cooperació i coordinació entre el Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya a través de l’Oficina de Gestió Empresarial (OGE) i la Diputació de Barcelona, a través de la Gerència de Serveis d’Habitatge, Urbanisme i Activitats.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua