Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2022 - #115

Cursos i jornades

L'Ajuntament de Masquefa acull la segona jornada de treball de la Xarxa d’Agendes Urbanes

El 13 de desembre es va celebrar la segona trobada presencial de la Xarxa de les Agendes Urbanes Locals.

L'acte va tenir lloc al Centre Tecnològic Comunitari de Masquefa  que ha comptat amb una cinquantena assistents i 15 ens locals.

La Xarxa de les Agendes Urbanes Locals (XAUL) és un espai d’intercanvi i capacitació dels ens locals impulsat per la Diputació de Barcelona i té com objectiu esdevenir un àmbit quotidià per compartir materials, experiències, metodologies, consultes o resultats relatius a la redacció, la implementació i el seguiment de les Agendes Urbanes Locals.

La Xarxa està composada, a més de la Diputació de Barcelona, per representants de diferents àrees corporatives i per més d’una vintena de municipis que reben assistència en el marc del recurs del Catàleg de Serveis de Redacció de les Agendes urbanes locals. També en formen part altres municipis de la Demarcació alineats en el Pla Pilot d’Agendes Urbanes impulsat pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

L’objectiu principal de la jornada va consistir en analitzar el procés d’elaboració i implementació de les Agendes Urbanes Locals en municipis mitjans i petits. Així com presentar i difondre els resultats de les  agendes desenvolupades pels municipis de la XAUL, exposar documents i continguts d'interès generats en el marc del Projecte Transformador "Impuls de les agendes urbanes locals" i implicar als municipis en la dinamització de la comunitat virtual.

La sessió va tenir un doble enfocament; una primera part teòrica on es van exposar eines, instruments i bones pràctiques, i una segona més pràctica d’intercanvi d’aprenentatges i experiències a través de la formació de tres grups de treball temàtics. El grau de desenvolupament del procés d’elaboració de les agendes va marcar la distribució dels grups entre els municipis participants. Al primer grup es va treballar la metodologia, al segon la participació i comunicació, i al tercer el seguiment i avaluació de la implementació de les agendes urbanes.

 

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #115 - Desembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua