Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2022 - #115

Urbanisme

Lliurades les Agendes Urbanes locals als ajuntaments de Masquefa, Martorell, Sant Cugat i Canet de Mar

L’Agenda Urbana Local es concep com el full de ruta que ha de guiar les polítiques urbanes municipals amb l’horitzó 2030.

La Diputació a través de la GSHUA va posar en marxa al 2020 el projecte transformador Impuls de les Agendes Urbanes Locals.  Aquest projecte consisteix en el desplegament d'un seguit d’eines pel desenvolupament d’accions públiques a escala local i territorial que permetin assolir entorns urbans de qualitat, sostenibles, saludables, inclusius, segurs i resilients. Es tracta de desplegar els continguts de l'Agenda Urbana en la realitat local i acompanyar als ajuntaments en la redacció de les seves pròpies Agendes Urbanes, establint les estratègies urbanes i territorials del municipi i concretant programes o projectes de base territorial i de regeneració urbana, amb una mirada transversal i integral, i alineats amb el planejament local i supramunicipal vigent

A més, la Diputació fou selecciona com a beneficiaria d’un ajut que el MITMA, en el marc dels fons NextGeneration, va llençar per a finançar l’elaboració de projectes pilot de Plans d’Acció local de l’Agenda Urbana que garantissin el seu alineament amb els objectius, la metodologia de treball i l’enfocament transversal, estratègic i integrat proposats.

Dins d’aquest context, al 2021 es va incloure al Catàleg de Serveis de la corporació el recurs tècnic “Disseny de l’Agenda Urbana Local” a partir del qual es va atorgar a la Mancomunitat d’Òdena i als ajuntaments de Masquefa, Martorell, Sant Cugat i Canet de Mar.

Seguint una mateixa metodologia, en una fase inicial a la redacció s’ha definit, per a tot el procés, el model de governança, el pla de participació dels agents del territori i l’estratègia de comunicació. En una segona fase, s’ha establert l’anàlisi i la diagnosi participades, que han permès definir el marc estratègic i el Pla d’acció de l’agenda. I en la darrera fase el treball, s’ha dissenyat un sistema d’indicadors de seguiment i avaluació de la implementació de l’agenda.

 

 

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #115 - Desembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua