Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2022 - #115

Habitatge

L'Ajuntament d'Artés acull l’exposició itinerant “Rehabilitem”

L'exposició es podrà visitar fins al 2 de gener a l’Espai Cal Sitges d'Artés (Bages) amb l'objectiu de fomentar la cultura de la rehabilitació.

L’exposició va ser inaugurada per Carmela Fortuny, Vicepresidenta segona de la Diputació de Barcelona i Enric Forcada, Alcalde de l’Ajuntament d’Artés i Conseller de Joventut i Habitatge del Consell Comarcal del Bages. En la seva intervenció, Carmela Fortuny va explicar que l’exposició “vol estimular el treball en xarxa entre tots els agents implicats en el desplegament dels fons Next Generation”. Fortuny va animar a les persones assistents a aprofitar l’impuls que ofereixen els fons europeus: "El moment ens demana generar habitatge de manera més sostenible. La rehabilitació és un instrument clau per aconseguir-ho".

Coincidint amb la inauguració, es va fer una xerrada per explicar quines actuacions han desplegat l’Ajuntament d’Artés i el Consell Comarcal del Bages  per fomentar la rehabilitació. Després de la xerrada hi va haver una taula informativa per parlar dels aspectes pràctics de la tramitació dels ajuts Next Generation. Hi van intervenir Marta Martínez, coordinadora de l’Oficina Tècnica de Rehabilitació de Catalunya del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya; Eva Bonet, coordinadora de l’Oficina Tècnica de Rehabilitació de Catalunya del Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona; i Víctor Forns, coordinador de l’Oficina Tècnica de Rehabilitació de Catalunya del Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida. La taula va ser moderada per  Marta Pradal, jurista de l’Oficina d’Habitatge de la Diputació de Barcelona.

L’exposició ReHabilitem té com a objectiu fomentar la cultura de la rehabilitació d’edificis entre la ciutadania i donar a conèixer els avantatges que té el manteniment dels edificis, així com adaptar-los a les necessitats de confort i estalvi energètic. Els municipis interessats en acollir l’exposició poden sol·licitar-la a través d’aquest web.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #115 - Desembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua