Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2022 - #115

Habitatge

Lliurat el Pla Local d’Habitatge de Tordera

El Pla local d’habitatge (PLH) de Tordera detecta les necessitats en matèria d’habitatge del municipi.

El Pla local d’habitatge (PLH), de Tordera, és un document tècnic, estratègic i de planificació que serveix per definir les estratègies i propostes a desenvolupar des del govern local per millorar les condicions d’accés i permanència a l’habitatge i defineix els mitjans per donar-hi resposta pels propers 6 anys.

De la primera fase d’anàlisi se’n pot ressaltar que Tordera és un municipi de l’anomenat “Alt Maresme”, amb una estructura urbana molt dispersa i un alt nombre d’habitatges unifamiliars. La propietat és el règim de tinença dominant. S’han detectat diferents col·lectius socials amb problemàtiques d’accés a l’habitatge. En la diagnosi s’han detectat com elements clau a tenir en compte a l’hora d’elaborar l’estratègia, la demanda exclosa del municipi, les possibilitats del planejament urbanístic vigent, i els recursos dels què disposa el consistori a dia d’avui.

Per donar resposta a les necessitats detectades, a la fase del pla d’acció s’han definit 2 objectius principals: garantir l’accés a un habitatge digne al conjunt de la ciutadania a partir de l’ampliació del parc públic de lloguer i revertir les situacions d’ús anòmal i incompliment de la funció social de l’habitatge. Aquests objectius s’han transformat en la proposta de 35 actuacions que han de permetre donar-hi resposta. Les actuacions definides inclouen tant actuacions que ja s’estan realitzant des del consistori, com de propostes del procés de participació ciutadana que s’ha realitzat durant la redacció del pla, com del treball que s’ha realitzat en el procés de redacció del propi pla.

El conjunt d’actuacions suposen ampliar el parc d’habitatge assequible amb unes 176 unitats més a les actuals ja existents i es preveu que part de les actuacions generin de forma indirecta nous habitatges assequibles. A més a més, cal tenir present que el PLH preveu actuacions de gestió urbanística i els instruments necessaris per preparar el sòl per a futurs habitatges destinats a polítiques socials per tal que a mitjà termini es puguin obtenir nous habitatges i aconseguir els objectius assignats.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #115 - Desembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua