Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2022 - #115

Habitatge

Nova edició dels Espais de la XSLH per debatre els projectes d’Entorns Residencials de Rehabilitació Programada

El 9 de novembre va tenir lloc la segona edició dels Espais de la Xarxa de Serveis Locals d’Habitatge amb el títol “La gestió de les actuacions en Entorns Residencials de Rehabilitació Programada”.

Hi van participar representants de dinou dels vint ajuntaments de la demarcació de Barcelona que han estat preseleccionats per part de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per a rebre finançament dels fons europeus NextGenerationEU destinats a les actuacions de rehabilitació a nivell de barri.

Els vint ajuntaments inscrits a la sessió havien concorregut a la convocatòria DSO/477/2022, de 24 de febrer, per la qual s’aproven les condicions d’accés per a la selecció de possibles actuacions en Entorns Residencials de Rehabilitació Programada (ERRP) i han resultat preseleccionats. L’objectiu d’aquest Espai era compartir les iniciatives que estan impulsant de programes de rehabilitació energètica residencial a escala de barri.

La sessió es va estructurar en tres grans blocs temàtics. Una primera part dedicada a explicar i compartir quines propostes d’ERRP està gestionant cada ajuntament: identificació dels barris-edificis sobre els que intervindran; estat concret en què es troba el projecte de rehabilitació a implementar; i amb quins recursos econòmics i humans compta cada entitat per a gestionar el projecte. En la majoria de casos predominen els entorns residencials discontinus, amb edificacions plurifamiliars en entorns vulnerables i edificis que es troben en mal estat de conservació presentant patologies ja detectades per l’ajuntament en base a la informació proporcionada pels informes de les Inspeccions Tècniques d’Edificis o per expedients oberts.

La segona part va estar dedicada a explicar i compartir la relació entre l’ajuntament i les comunitats de propietaris afectades: el grau d’estructuració de les comunitats seleccionades; l’acompanyament a aquestes comunitats que s’ha previst des de l’ajuntament; o quina forma de gestió adoptaran per a l’execució del programa.

En una tercera part, els responsables de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya van explicar l’estat de la convocatòria d’aquest programa de rehabilitació a nivell de barri i van atendre els dubtes i consultes que els van plantejar els assistents a la sessió.

La sessió va comptar amb la participació de trenta-set persones en representació de dinous dels vint ajuntaments esmentats. Va ser conduïda pel personal tècnic de l’Oficina d’Habitatge i del Servei de Convivència, Diversitat i Participació Ciutadana de la Diputació de Barcelona, i va comptar amb la col·laboració dels responsables de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, que és l’organisme de la Generalitat responsable d’aquesta convocatòria d’ajuts públics a les actuacions en Entorns Residencials de Rehabilitació Programada.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #115 - Desembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua