Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2022 - #115

Cursos i jornades

Participació a les jornades del "Fòrum per a l’habitatge cooperatiu en cessió d’ús" organitzada per Sostre Cívic.

L'acte va tenir lloc els dies 25, 26 i 27 de novembre a Barcelona al Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra.

Amb el lema “La via cooperativa pel dret a l’habitatge”, es va plantejar com un espai per conèixer experiències, mostrar bones pràctiques, abordar reptes de finançament, normatius i d’accés a sòl dels projectes.

L’Oficina d’Habitatge va prendre part a aquest esdeveniment moderant una taula rodona sobre el suport del municipis al model cooperatiu, on diferents ajuntaments van compartir la seva experiència. A la taula es van presentar experiències de suport municipal a cooperatives més enllà de la cessió gratuïta del sòl. Es va fer una presentació d’emmarcament a càrrec de la Cooperativa Celobert i posteriorment es va presentar els casos de Manresa, amb concurs d’arquitectura per a la revitalització del casc antic; Calonge i Sant Antoni, amb l’adquisició d’un edifici pendent de finalitzar i en mans d’entitats financeres i la posterior cessió a una cooperativa; i Santa Maria de Palautordera, amb una modificació de planejament que facilitava la implantació d’una cooperativa al densificar i variar la volumetria d’un grup d’habitatges unifamiliars en filera.

Durant els tres dies del Fòrum, per les diferents activitats hi van passar més de 600 persones de grups i projectes d’habitatge cooperatiu de tota Catalunya i de diferents llocs de l’estat espanyol, així com equips tècnics d’acompanyament i persones de perfil tècnic i polític de diferents administracions públiques.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #115 - Desembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua