Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2022 - #115

Normativa

Aprovada la modificació del model d’Ordenança reguladora dels procediments d’intervenció municipal en l’edificació i l’ús del sòl i del subsòl (ORPIME).

El nou text inclou aquelles modificacions que s’han detectat com a possibles millores d’accessibilitat del model per a la seva implementació després d’un any d’experiència en l’adaptació en el territori.

El 28 de novembre es va aprovar el decret de modificació del model d’Ordenança reguladora dels procediments d’intervenció municipal en l’edificació i l’ús del sòl i del subsòl (ORPIME) elaborat des del Servei d’urbanisme de la GSHUA.  El nou text publicat incorpora millores en el model d’ordenança ORPIME i millores d’accessibilitat per a la seva implementació per parts dels ajuntaments després de gairebé un any en l’adaptació del model en els ajuntaments.

El model d’ordenança ORPIME pretén posar a disposició dels ajuntaments una eina que permeti la implementació en els municipis d’una ordenança regulació dels procediment d’intervenció adaptada al marc jurídic vigent.  Al model ORPIME es recull la regulació del règim jurídic de la comunicació prèvia per aquells que encara no ho tinguin aquest tràmit implantat, i també de la llicència urbanística. També es fa una classificació de les llicències urbanístiques d’acord amb el Reglament sobre protecció de la legalitat urbanístic i es determinada para cadascuna d’aquestes llicències o comunicacions la documentació necessària per a la seva tramitació. La documentació recollida s’ha elaborat amb l’esperit d’estandardització i d’homogeneïtzació en aquells aspectes que siguin possibles a nivell supramunicipal i també amb la intenció d’establir una ordenança d’intervenció que es pugui adaptar a les modificacions legislatives.

Per aprovar l’ordenança d’intervenció, en base al model ORPIME, es pot sol·licitar la versió en arxiu editable a través del canal de Consultes GSHUA o s’ha habilitat un recurs tècnic al catàleg de serveis urbanístics dins del suport en matèria urbanística, aquest recurs acompanya als ajuntaments que ho sol·licitin per a l’aprovació d’una ordenança en base al model ORPIME.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #115 - Desembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua