Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2022 - #115

Urbanisme

Es lliura a l'Ajuntament de Sant Martí Sesgueioles l’Ordenança de Paisatge Urbà del municipi situat a la comarca de l'Anoia

El Servei d’Urbanisme ha lliurat el document que permetrà al municipi implantar una Ordenança del paisatge del seu sòl urbà.

El municipi de Sant Martí Sesgueioles, amb una població de 371 habitants, està situat a la comarca de l’Anoia. És el municipi més petit de la comarca amb un terme municipal de 3,9 km² del qual un 94% és SNU. 

El planejament del municipi és el Pla d’ordenació urbanística municipal aprovat definitivament el 11 de juliol de 2014 i publicat al DOGC el 28 d’octubre de 2014. El POUM del 2014 és poc clar amb la regulació del paisatge urbà això ha generat els darrers anys dificultats en l’ acompliment de la normativa. Actualment, hi han façanes no acabades, baixants mal disposats, mitgeres a mig fer o tanques que no compleixen  amb la regulació. Per tot plegat, l’Ajuntament va manifestat a la GSHUA la necessitat de redactar una ordenança de paisatge regulant aquests elements i tots aquells que conformen el paisatge urbà del municipi.

En la primera fase de l’assistència es va elaborar una detallada anàlisi i diagnosi del sòl urbà de la vila. Es va implicar a la ciutadania amb una jornada participativa on, a banda d’informar del seu contingut, també es van recollir les qüestions i dubtes que generava la futura ordenança. Aquest procés es va tancar a la darrera fase de l’assistència, on es va exposar l’esborrany de l’Ordenança i es va obrir un termini per tal de recollir les aportacions ciutadanes a fi i efecte d’incorporar-les al document final.

El document lliurat s’acompanya també d’una carta de colors i d’una guia d’aplicació. Recull un articulat clar i comprensiu que dota a Sant Martí Sesgueioles d’una ordenança àgil i pensada a la mida de les seves necessitats.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #115 - Desembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua