Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2022 - #115

Urbanisme

Castellolí disposa del document d’Avanç del Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM)

El document proposa una adequació del planejament vigent a la realitat actual establint un nou model d’ordenació integral del municipi.

L’any 2015 l'Ajuntament va redactar i tramitar un POUM amb l’objecte d’adaptar el planejament municipal a les directrius del PDU de la Conca d’Òdena i a la resta de legislació territorial i sectorial discordant. El 2020, per sentència dictada del TSJC, es declarà la nul·litat de ple dret del citat text urbanístic havent de retornar a l’aplicació de les NNSS de 1992. A causa de la sentència esmentada el POUM va quedar anul·lat i el planejament vigent ha passat a ser les NNSS de l'any 1992, totalment obsoletes i desajustades amb la resta de planejament. Vista la necessitat de tornar a posar en vigència el POUM suspès, amb les actualitzacions i modificacions que li son pertinents, l’ens local va demanar suport a la Diputació per reiniciar la redacció del Pla de l’inici de la seva tramitació mitjançant la redacció i tramitació del document d’Avanç. 

El document lliurat marca unes línies estratègiques encaminades a millorar la qualitat de vida dels ciutadans del municipi amb criteris d’igualtat de gènere, equilibri social, salut, sostenibilitat i de protecció ambiental.  Entre els objectius del Pla destaquen els de potenciar els teixits urbans històrics del municipi, amb la compleció dels buits urbans i els creixements vinculats i endreçar, finalitzar i connectar l’estructura urbana afavorint la comptabilitat d’usos per tal de garantir un desenvolupament i mobilitat funcional i sostenible d’acord a les previsions demogràfiques i la realitat física i topogràfica. L’objectiu de compleció dels nuclis urbans s’acompanya de les estratègies de renovació i rehabilitació urbana amb la creació de noves zones verdes, places i el parc periurbà de la riera de Castellolí i de Güells, amb la finalitat de relligar els teixits urbans i les dotacions existents.  A nivell de sòl no urbanitzable, es recull i regula de millor manera les qualificacions, les proteccions i afectacions; i en definitiva, l'activació del sòl no urbanitzable amb les activitats que li són pròpies.

L’assistència continua amb l’aprovació de l’avanç per part de l’ens local, el tràmit d’informació pública i al·legacions i la sol·licitud d’informe urbanístic i ambiental, que seran recollits en l’informe final de l’assistència.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #115 - Desembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua