Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2022 - #115

Urbanisme

Es lliura el Projecte de Reparcel·lació de la urbanització de La Servera a l'Ajuntament de Corbera de Llobregat

Lliurat el document per a la seva aprovació inicial, acte que permetrà iniciar la regularització d’aquesta urbanització del Baix Llobregat.

El municipi de Corbera de Llobregat pertany a la comarca del Baix Llobregat i està situat al marge dret del propi riu Llobregat extentent-se fins a la serra de l’Ordal. Té una extensió de 18,4 km2, i una població de prop de 15.000 habitants repartits entre el propi nucli de Corbera i una trentena d’urbanitzacions que ocupen gran part del terme municipal on hi viuen més de la meitat de la seva població.

La urbanització de La Servera, situada al oest del nucli urbà, no ha completat encara el procés de desenvolupament urbanístic. Té una superfície de 5,45 Ha i conformada per 47 parcel·les amb un grau de consolidació del 62%. Les cessions estan parcialment escripturades i inscrites al Registre de la propietat.

El Pla general d’ordenació vigent de 1999 i la normativa refosa de 2005, classifica aquest àmbit com a sòl urbà no consolidat amb dèficits urbanístics i determina el desenvolupament d’aquest mitjançant un polígon d’actuació pel sistema de reparcel·lació en la modalitat de cooperació des del 2011.

El consistori, amb aquest projecte de reparcel·lació, ha recollit la voluntat veïnal de tirar endavant el desenvolupament de la urbanització esmenant els dèficits urbanístics, liquidant les cessions pendents i fent efectiu els deures d’urbanització de cara a la obtenció de la classificació de sòl urbà consolidat.

És per aquest motiu, que en paral·lel a la Reparcel·lació s’ha desenvol·lupat des del SEEP el projecte d’urbanització de l’àmbit amb l’objectiu d’optimitzar  al màxim les despeses i fer viable econòmicament el procés de regularització. L’ajuntament també ha redactat, tramitat i aprovat una Modificació Puntal per tal d’adequar el planejament a la realitat consolidada del territori.

Després d’ una primera fase d’anàlisi i diagnosi l’equip redactor, ha lliurat la segona fase dels treball que inclou el document per a la seva aprovació Inicial, amb la qual s’iniciarà el període de informació pública. L’assistència continuarà en les successives fases de redacció i tramitació, fins a la seva inscripció en el registre de la propietat.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #115 - Desembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua